REKLAMI GEÇ

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTAYA KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTAYA KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

Denizli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımdaki yaşlı hastaya kötü muamele yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. 49 yaşındaki Cennet Ökten, annesi 79 yaşındaki Fadime Çelik’e kendinde olmadığı sırada bir hemşire tarafından kötü muamele yapıldığını gördüğünü belirterek, “Annemi ekrandan izliyordum. O sırada hemşirenin iki eliyle annemin başını kaldırıp, sert bir şekilde yastığa iki kez çarptığını gördüm. Hemşireye sordum oda bana uyandırma şekli olduğunu, vurmadığını söyledi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2014 Perşembe, 18:04

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Bozkurt İlçesi’nin Alikurt Mahallesi’nde yaşayan 79 yaşındaki Fadime Çelik, bir hafta önce böbrek yetmezliği nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Cerrahi Yoğun Bakıma alınan Çelik’in kızı Cennet Ökten, dün annesini görmek üzere Denizli Devlet Hastanesi’ne gitti. Yoğun bakım ziyaretçi bekleme odasına giren Ökten, buradaki yakınlarının yoğun bakımdaki hastalarını canlı şekilde izleyebilmeleri için konulan ekranı takip etmeye başladı. Bu sırada annesine görevli hemşire tarafından kötü muamele yapıldığını canlı şekilde izlediğini ileri süren Ökten, soluğu savcılıkta aldı. 

Cennet Ökten, “Annemi ekrandan izliyordum. O sırada hemşirenin iki eliyle annemin başını kaldırıp, sert bir şekilde yastığa iki kez çarptığını gördüm. Yapılan kötü muameleyi canlı canlı izledim. Hemen telefona sarılıp, yoğun bakımı aradım. Hemşireye sordum oda bana uyandırma şekli olduğunu, vurmadığını söyledi. Ben zaten olayı canlı şekilde izledim. Sadece ben değil, başka hasta yakınları da gördü. Suç duyurusunda bulundum. Tanıklar da ifade verdi. Hastane yönetimi açıklama yapmıyor” dedi.

“YAPILANIN İNSANLIKLA ALAKASI YOK”
Torunu Dilek Çil ise, anneannesini yapılan kötü muameleden dolayı şok olduklarını belirterek, “Yapılanın insanlıkla alakası yok. Biz oraya hastamızı emanet ettik. 79 yaşında kadın canıyla uğraşıyor, kıpırdayacak hali yok. Tepki bile vermiyor. Hemşirenin yaptığı canilikten başka bir şey değil. Bu olay bizi çok üzdü. O bunu hak etmedi. Bu duruma düşecek kadın değildi. Yetkililer bu olayı kapatmasın örtbas edilmesin. Hiçbir hasta bu muameleyi hak etmiyor” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar ise, hasta yakının kötü muamele iddiası olduğunu, hemşirenin ise yapmadığını söylediğini, ancak konunun açıklığa çıkması için olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

Yorumlar

vatandaş   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 13:35

Yorumlar hastane içinden yapılmış sanki. Dışardaki vatandaş hastane yöneticisinin adını sanını bile bilmez. Ne zaman göreve geldiğini neler yaptığını ne biliyorsunuz ? Vatandaş haklı. Araştırılmalı.

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 10:32

Herkes hakkını aramalı,bu annenin evladını kutluyorum. İnsanlar nedense bu gibi olaylarla çok karşılaşıyor.Pek ses çıkarmıyor.
Haklı ve haksız tesbit edilmeli,kötülerin yeri olmamalı

halkin sesi   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 23:05

Bir hemsirenin yaptigi olumsuz davranis tum hastaneye fatura edilemez.denizli icin en buyuk sanstir doktorumuz gokhan kadir sackan.

reiss   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 22:56

Denizli devlet hastanesi bugun turkiyedeki en basarili hastane ozellikle hastane yoneticisi kadir gokhan sackan bey goreve geldiginden beri hastanede olumlu yonde buyuk degisiklikler goze carpiyor.cok memnunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı