REKLAMI GEÇ

32 bin üye, 67 oda ve 500 yöneticiyle YANINIZDAYIZ

32 bin üye, 67 oda ve 500 yöneticiyle  YANINIZDAYIZ

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu, Ahilik Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı kalabalık bir ekiple ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2018 Salı, 14:37

Başkan Zolan’a “Bugüne kadar esnaf teşkilatının yanında oldunuz, bizde tüm esnaf teşkilatı olarak sizin yanınızdayız” diyen Devecioğlu, ahilik kültürünü sürdürmek ve gelecek nesillere de bunu göstermek zorunda olduklarını dile getirdi. Başkan Osman Zolan ise, “Denizli eğer bugün gelişmişse, girişimciliği varsa, çalışkan insanları varsa, hem güler yüzlü hem de dürüst ise bunun temelinde ahilik vardır” dedi.

Ziyarette konuşan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu, ahilik teşkilatını güçlü kılmak için mücadele eden oda başkanları ile birlikte Başkan Osman Zolan’ı ziyaret etmek istediklerini belirterek, ” Denizli’ye verdiğiniz büyük hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Esnaf teşkilatının bugüne kadar yanında oldunuz, bizler de tüm esnaf teşkilatı olarak sizlerin yanınızdayız. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece Denizlimizde 32 bin üyesi bulunan 67 oda başkanı ve 500 yöneticisi ile yanınızdayız. Ahilik kültürünün yayılımı ve devamı için bizler de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Ahilik kültürüne hep beraber sahip çıkacağız”

Diğer taraftan Başkan Osman Zolan ise, ahiliğin ecdattan kalan bir miras olduğunu belirterek, “Ahilik; üretme kültürü, esnaf ahlakı ve birbiriyle dayanışması noktasında bütün dünyaya örnek olmuş bir sistem. Ecdadımızda ne tüketici hakları vardı, ne TSE ile ilgili bir standart vardı, ne de kanunlar vardı. Ama ahilik kültürü anlayışları vardı” dedi. Başkan Zolan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ecdadımızdan bize gelen bu değere inşallah hep beraber sahip çıkacağız. Denizli eğer bugün gelişmişse, girişimciliği varsa, çalışkan insanları varsa, Denizli insanı hem güler yüzlü hem de dürüst ise bunun temelinde ahilik vardır, ahiliğin ilkeleri vardır. Biz bunlara sahip çıkıp yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarmak durumundayız. Bu noktada çok değerli esnaf teşkilatı ile bir ve beraber olarak bu güzelliklere sahip çıkacağız. Geleceğe daha emin bakabilmek adına da yürüyüşümüzü bu noktadan sürdürmek durumundayız. İnşallah gelecek daha güzel olacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı