REKLAMI GEÇ

Buldan Belediye Başkanı partisinden istifa etti

Buldan Belediye Başkanı partisinden istifa etti

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, partisi CHP’den istifa etti. Bir süredir parti üst yönetimi ile arasında çekişmeleri olan Gülbay, istifa gerekçesi olarak parti içinden kendisine yönelik karalama çalışmalarını gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 17:04

Bir süredir CHP Denizli İl Başkanlığı ile bazı partililer ile arasında çekişme yaşanan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, istifa dilekçesini verdi. Partisi CHP’den istifa eden Gülbay, gerekçe olarak kendisinin partililer tarafından bilinçli olarak karalanmaya çalıştığı ve partisine güveninin kalmadığını gösterdi. “Kafakol ilişkilerinin, yalanın, iftiranın geçerli olduğu bu yapıda benim işim olmaz” dedi ve istifa etti.

Yaptığı yazılı açıklamada nasıl bir CHP’li olduğunu ve karalanmaya çalışıldığını anlatan Mustafa Gülbay, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu ve duymaya da devam edeceğini belirterek, “İstifamın Buldan halkıyla hiçbir ilgisi yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisiyle de bir sorunum yok.  1938’e kadar olan Cumhuriyet Halk Partisiyle de bir sorunum yok. Ancak fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşündüğüm Cumhuriyet Halk Partisiyle alakalı sorunlarım var. Birbirini yiyen, birbirinin ayağını kaydırmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisiyle sorunlarım var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş felsefesinde sağcılık solculuk yoktur diyen Mustafa Gülbay, “Çamur at izi kalsın politikasıyla sağlıklı ve saygılı bir siyaset inşa edilemez. CHP Denizli İl Başkanı Sayın Mahir Akbaba, benim CHP’li değilim dediğimi iddia ederek televizyonlarda beni suçladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Gülizar Biçer Karaca da benim CHP Genel Başkan Yardımcılarından birine para vererek adaylığımı garantiledim dediğimi söyleyerek çirkin bir iftirada bulundu. Her ikisine de gerekli cevapları verdim ve istifaya davet ettim. İstifa etmedikleri takdirde de CHP Genel Merkezinin bunlar hakkında gerekli işlemleri yapmasını istedim. İstifa olmaz, CHP Genel Merkezi de gerekeni yapmazsa o zaman benim bu yapıda, yalancılara sahip çıkan, iftiracılara sahip çıkan, bilginin, bilimin, birikimin değil, kafakol ilişkilerinin, yalanın, iftiranın geçerli olduğu bu yapıda benim işim olmaz dedim.  CHP Denizli İl Başkanı Sayın Akbaba, bırakın istifa etmeyi, aynı yalanları söylemeye devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Karaca’dan da herhangi bir ses çıkmadı. Genel Merkezden de herhangi bir girişim olmadı. Öyleyse bize yapacak tek iş kaldı; istifa etmek. Bugün itibariyle CHP üyeliğinden istifa ediyorum” diye açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı