REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet kadınlarından tepki

Cumhuriyet kadınlarından tepki

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı, yeni Anayasa dayatmasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Cennet Kasapoğlu, “Dayatma” olarak nitelendirdiği yeni Anayasa ve getirilmek istenen başkanlık sistemine karşı olduklarını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2016 Pazartesi, 13:34

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Candoğan Parkı önünde bir araya gelerek hem Ankara saldırısını kınadı, hem de yeni Anayasa çalışmalarına tepkilerini ve kırmızı çizgilerini ortaya koydu.

denizli-cumhuriyet-kadinlari-dernegi-sesini-yukseltti-ic

ANKARA SALDIRISINI KINADILAR
Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Cennet Kasapoğlu, Ankara Kızılay’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kasapoğlu, “ TSK karşısında her geçen gün gücü azalmaya başlayan ve eriyen teröristler, masum sivillere saldırarak, bomba patlatarak, güç gösterisi yapmaya çalışmaktadır. Bizler haince yapılan bir terörü şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi asla böldürmeyeceğiz” dedi.

YENİ ANAYASA’YA KARŞI KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ İLAN ETTİLER
Basın açıklamasının ikinci bölümünde yengi Anayasa çalışmaları ve kırmızı çizgilerini değerlendiren Cennet Kasapoğlu, Türkiye Devleti’nin bir Cumhuriyet, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyledi.

Kasapoğlu, “Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı, “İstiklal Marşı”dır. Anayasa’nın değiştirilemez bu maddelerinin virgülüne bile dokunulmasına asla izin vermeyeceğiz. İktidarın yeni Anayasa ile hedeflediği ‘etnik vatandaşlık’ ve federal yapı özlemi, ulus ve üniter devletin sonunu getirerek, bölünmeye neden olur. Etnik vatandaşlık yurttaşların eşitliğine ve özgürlüğüne yönelik büyük bir tehdittir” dedi.

Cumhuriyet kazanımlarının ve yasalarının Anayasa’dan çıkarılarak laik hukuk devletinin sonunun getirilmesini asla kabul etmeyeceklerini dile getiren Kasapoğlu, “AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın yeni Anayasa gerekçesi olarak ilan ettiği ‘Başkanlık Rejimi’ talebi de diğer konular gibi, özellikleri ve niteliği açıkça dile getirilmeyen kapalı ve karanlık başlıklardan biridir. 200 yıllık parlamenter sistem tecrübesi olan ülkemizde teokratik, otoriter başkanlık sistemi taleplerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Meclis’in yasal ve anayasal olarak yeni bir Anaya yapmaya yetkisinin olmadığını öne süren Cennet Kasapoğlu, “Milletvekillerinin, sadakatle bağlı kalacaklarına dair üzerine yemin ettikleri Anayasa’yı haksız ve hukuksuz bir şekilde değiştirmeye çalışmaları kabul edilemez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı