REKLAMI GEÇ

Denizlili Kenan Öztürk, olayların yaşandığı Paris’te denizlihaber.com için dolaştı

Denizlili Kenan Öztürk, olayların yaşandığı Paris’te denizlihaber.com için dolaştı

Fransa’da akaryakıta yapılan artışlara tepki olarak başlayan eylemler, yerini şiddete bıraktı. Franda’da yaşayan ve beton üreticisi La Farge’de Ortadoğu ve Asya Sorumlusu olarak görev yapan Denizlili Kenan Öztürk, denizlihaber.com için olayların yaşandığı sokakları gezdi ve fotoğrafladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2018 Pazar, 15:35

Akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle başlayan ve her geçen gün büyüyen Fransa’daki eylemler, yerini şiddete, yağmaya ve yıkıp dökmeye bıraktı. Franda’da yaşayan ve beton üreticisi La Farge’de Ortadoğu ve Asya Sorumlusu olarak görev yapan Denizlili Kenan Öztürk, denizlihaber.com için olayların yaşandığı sokak ve caddeleri tek tek gezdi ve fotoğraflayarak, yaşananların görünmeyen yönünü gösterdi.

ATEŞE VERDİLER

Gösterilerin benzine yapılan zamları protesto etmek için masumca başladığını aktaran ancak bunun zaman geçtikçe şiddete dönüştüğünü söyleyen Denizlili Kenan Öztürk, polisin gösterticileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalıştığını belirtti.

KIRIP YIKTILAR

Buna rağmen gösteri dozunun gittikçe arttığını göstericilerin özellikle Etoıle etrafında Champs-Elysees başta olmak üzere buralarda toplanmaya başladıklarını anlatan Öztürk, göstericilerin bankaları ateşe verdiklerini ve önlerine geleni yakıp yıktıklarını anlattı.

POLİSE TAŞ ATTILAR

Kalabalık gruplar halinde toplanan ve şiddete yönelen göstericilere polisin şiddet kullanmamasının halk tarafından eleştirildiğini de belirten Denizlili Kenan Öztürk, “Masum başlayan gösteriler, artık masum değil” diyerek gördükleri ve yaşadıklarına inanamadığını belirtti.

SAVAŞ ALANI GİBİ

Göstericilerin zaman zaman polise taş attıklarını, olayların yaşandığı bölgelerde tüm işyerlerinin kapatıldığını, otobüslerin ve metronun çalışmadığını da bilgi olarak denizlihaber.com’a aktaran Kenan Öztürk, kalabalıkların bazı mağazaları yağmaladığının da altını çizdi.

Paris’in merkezinde adeta yaşamın felç olduğunu kentte bulunan turistlerin nereye gideceklerine ve ne yapacaklarına şaşırdıklarını da gözlemleyen Öztürk, edindiği bilgiler doğrultusunda tahmini olarak 255 kişinin tutuklandığını ve çeşitli zamanlarda da 100 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

Olayların durulmaması durumunda polisin sert müdahale etmesinin beklendiğini, halkında bu yönde bir beklentisinin olduğunu aktaran Öztürk, “ Halk aşırı sağcı ve solcuların başı çektiği olaylarda provakatörlerin kışkırtmasıyla olayların büyüdüğü görüşünde” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı