REKLAMI GEÇ

EĞİTİM İŞ’DEN OKUL DEVRİNE SERT TEPKİ

EĞİTİM İŞ’DEN OKUL DEVRİNE SERT TEPKİ

Gürlek’teki 75’nci Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Denizli OSB’ye devredilmesine karşı çıkan Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada; “Okullar halkındır, satılamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2018 Cumartesi, 13:50

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Bünyesi’ndeki 75’nci Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir süre önce Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne devredildi.

Bölgedeki sanayicilerin ara eleman sorununu çözmek için modernize edilmeye çalışılan, yeni eğitim yılı öncesi yapılacak yatırımlar ve kurulacak yeni laboratuvarlarla öne çıkmayı hedefleyen okulun devrine Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan karşı çıktı.

Okulun kamuya ait olduğunu bu nedenle devrinin yanlış olduğunu söyleyen Aydoğan, “Okullar halkındır, satılamaz” dedi.

Okulun satılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanlığının bu okul devrine onay vermesi de ayrı bir skandaldır. Şu anda okula birçok yatırımın ve araç gereç desteğinin yapıldığını öğrendik. Bu destekler şimdiye kadar neden yapılmadı? Yıllardır OSB içinde olan okulumuzdaki öğrenci sayısı neden azaldı? Öğrencilerimize teknik eğitim desteği neden verilmedi?

Okulun daha henüz özel girişime devri tamamlanmadan, öğretmenler ihtiyaç dışı görevlendirilmiştir. Öğrencilerin nakli olmadan, öğretmenin normu düşmeden yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler tamamen keyfidir. Öğretmenlerimizi mağdur etmiştir. Özel okul yönetimine gayri resmi çalışma alanı açmak, dikensiz gül bahçesi oluşturmak için yapılan mevzuata aykırı bir manevradır.  Bu işgüzar davranışlar karşısında hukuki girişimlerimizi yapacağız.

Yine, henüz okulun resmi olarak devri gerçekleşmeden, devletin kadrolu öğretmen ve idarecilerinin burada görev yapmalarını engelleyen, aşağılayan ve ötekileştiren özel girişim anlayışını kınıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı