REKLAMI GEÇ

Garip’ten Gaziler Günü mesajı

Garip’ten Gaziler Günü mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, Türkiye Cumhuriyeti için düşmana karşı çarpışan gazilerin milli gururumuz olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2016 Pazar, 16:02

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Gazilerin, Türk milletinin milli onuru olduğunu ifade eden Garip, “Türk’ün ölüm-kalım savaşlarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesine atfen ihdas edilen bir Gaziler Günü’nü daha onurla idrak ediyoruz. Vatanımız, milletimiz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız; bütün kutsal değerlerimiz uğruna mücadelede şehitlik makamına erişmeyi arzu eden ama Cenab-ı Allah’ın takdiriyle aramızda kalarak bizlere moral veren Gazilerimiz, en saygın makamın sahipleridirler. Anadolu’yu işgalcilere dar eden, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kahraman ecdadımızı, bugün de yine aynı yüce gaye ile düşmana karşı çarpışarak temsil etme şerefini yaşayan gazilerimiz milli onurumuz ve milli gururumuzdurlar. Canlarını milli ve manevi varlığımıza adayan, aldıkları her nefesle bize güç veren gazilerimiz için ne yapılsa azdır. Gazilerimize her şartta sahip çıkmak, sorunlarını çözmek, hükümetin ve devletin; sosyal hayatta el üstünde tutmak milletimizin borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, halen tedaviye muhtaç olarak hayatlarını idame ettiren bütün gazilerimize Yüce Allah’tan acil şifalar diliyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür temennisiyle, ayrı ayrı en derin saygılarımı sunuyorum. Ayrıca 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanına layık görülen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri, Milli Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı