REKLAMI GEÇ

Kadın Sağlık Çalışanlarına GEKA Destekli Eğitim

Kadın Sağlık Çalışanlarına GEKA Destekli Eğitim

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık-Sen Denizli Şubesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle kadın sağlık çalışanlarına yönelik “Örgütsel Temsil ve Yönetim Temelleri ile Kadınların Statüsündeki Değişim Eğitim Programı” düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2018 Perşembe, 13:55

İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık-Sen Denizli Şubesi ve GEKA işbirliğinde Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu öncülüğünde Merkez ve İlçe sağlık tesislerinde görev yapan kadın sağlık çalışanlarına yönelik 3 günlük “Örgütsel Temsil ve Yönetim Temelleri ile Kadınların Statüsündeki Değişim Eğitim Programı” düzenlendi.

Sağlık-Sen Denizli Kadın Kolları Başkanı Gönül Döşeme’nin organizasyonunda düzenlenen programda; katılımcılara; SASAM (Sağlık Sen Stratejik Araştırma Merkezi) Direktörü, Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özer ve Kişisel Gelişim Uzmanı Rahim Aladağ tarafından ‘Temel Sendikacılık, Kamu Sendikacılığı, 21. yy. Yöneticisi , Yeni Kamu Yönetimi, ‘Liderlik, Stres Yönetimi, Kişisel Gelişim vb.’ konularında eğitimler verildi.

Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, düzenledikleri eğitim ile kadınlara çalıştığı kurumlarda yönetim pozisyonlarında daha aktif görev alma bilinci oluşturmayı ve aldıkları bu görevleri yerine getirebilmeleri için gereken donanımlarını arttırma, kişisel gelişim, stresle başa çıkabilme yeteneği kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Sağlık alanında kadın çalışanların oranının yüksek olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise kadınların yönetici konumunda da çokça yer alması gerektiğini belirtti. Öztürk, “Toplumsal hayatın içinde birçok rol ve sorumluluk üstlenen kadınlarımızın çalışma hayatlarında da ne kadar başarılı olduklarını son yıllarda görüyoruz. İş yaşamında başarılı olan kadınlarımıza aynı şekilde yönetim pozisyonlarında da daha çok yer verilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı