REKLAMI GEÇ

Karikatürist Mehmet Selçuk’tan TDK’ya eleştiri

Karikatürist Mehmet Selçuk’tan TDK’ya eleştiri

Denizlili karikatürist Mehmet Selçuk, Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen “Dilimiz kültürümüzdür” temalı ulusal karikatür yarışmasında ödüle layık eser bulunamamasını yaptığı paylaşımla eleştirdi. Yarışmaya gönderdiği karikatürü de yayınlayan Selçuk, “Beni geçtim, başka çizerlerden de mi ödüle layık çalışma yoktu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2018 Salı, 13:36

Denizlili başarılı öğretmen-karikatür sanatçısı Mehmet Selçuk, Türk Dil Kurumu’nun “Dilimiz kültürümüzdür” temalı afiş, fotoğraf ve karikatür yarışmasına, karikatür dalında katıldı.

Bugüne kadar eserleriyle birçok önemli yarışmadan büyük ödüller kazanan Mehmet Selçuk, yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük şaşkınlık yaşadı.

Yarışmada karikatür dalında ödüle layık eser bulunamadığının açıklanması Selçuk’u kızdırdı. Sosyal medya hesabından yarışmaya gönderdiği eseri paylaşan Mehmet Selçuk, hem sitem etti, hem de eleştirdi.

Selçuk, resmin altına, “Türk Dil Kurumu’nun “Dilimiz kültürümüzdür” konulu ulusal karikatür yarışmasına yolladığım çalışmam. Afiş, fotoğraf ve karikatür dalında yapılan yarışmada nedense karikatür dalında ödüle layık bir çalışma bulamamış jüri üyeleri. Jüri başkanının Hasan Kaçan hazretlerinin olduğunu bilseydim zaten göndermezdim karikatür! Beni geçtim başka çizerlerden de mi ödüle layık bir çalışma yoktu? Onu da geçtim teşvik ödülü de mi verilmedi yani. Saçmalık yani anlayacağınız!” yazdı.

“BÖYLE BİR DURUMLA HİÇ KARŞILAŞMAMIŞTIM”
Bugüne kadar çok sayıda yarışmaya sanatçı olarak katıldığını, bazılarından ödül aldığını, bazılarında da dereceye giremediğini belirten Mehmet Selçuk, “Bu yarışmaların bir amacı da katılan yarışmacıları teşvik etmektir. Kesinlikle birinci seçilecek diye bir durum elbette söz konusu olamaz. Ama en azından o yarışmaya katılan ve bir mansiyon alacak, sergilemeye değer görülecek birkaç eser vardır. Biz her yarışmaya ödül almak için girmeyiz, amaçlarımızdan biri de bu tür yarışmaların da teşvik edilmesidir.
Bugüne kadar ne katıldığım, ne de jürisinde yer aldığım hiçbir yarışmada böyle bir durum yaşanmadı. Anlamsız ve tartışmaya açık bir durum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı