REKLAMI GEÇ

Şehit Halisdemir’in adı Tavas’ta yaşatılacak

Şehit Halisdemir’in adı Tavas’ta yaşatılacak

Tavas Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sergilediği kahramanlık sayesinde kalkışmanın bertaraf edilmesinde kilit rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adı Tavas’ta yaşatacak. Tavas Belediyesi aldığı karar ile 1980 darbesinin izini de ortadan kaldıracak. Kenan Evren Caddesi artık Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2016 Cumartesi, 14:29

Tavas Belediyesi 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının önlenmesinde büyük rol oynayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının Tavas’ta yaşatılması için harekete geçti.

Milletin 15 Temmuz’da destan yazarak birlik ve beraberlik örneği sergilediğini belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “15 Temmuz’da aziz milletimiz demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Ancak bu alçak darbe girişimi sırasında maalesef vatan sevdalılarını şehit verdik. En az Çanakkale şehitlerimiz kadar kutsal bir yolda şehit olan şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onların aziz hatıralarını yeni nesillere öğretmek için destan yazan kahramanlarımızın adlarını geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Bu nedenle merkez ve üç mahallemizde park, sokak ve caddeye Şehit Astsubayımızın adını vererek yaşatacağız” dedi.

1980 DARBESİNİN İZLERİ DE SİLİNECEK
Tavas Belediyesi’nin isim değişikliği yapacağı yerlerden biri de Kenan Evren Caddesi. 1980 yılında darbe yapan ve ülke yönetimine el koyan Kenan Evren’in adı ve darbenin kalan az sayıdaki izinden biri daha silinecek, caddenin adı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olacak.

Tavas’ın Ulukent Mahallesi Macuroğlu Sokağı’nın ismi de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Sokağı olarak değiştirilecek. Kızılcabölük mahallesi, Hanife Ahmet Paralı Müzesi’nin önünde bulunan parka da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı ismi verilecek. Ayrıca, Samanlık Mahallesi Evren Caddesi isminin de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı