REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanları Honaz’da diyabeti anlattı

Tekden uzmanları Honaz’da diyabeti anlattı

Özel Denizli Tekden Hastanesi, “erken tanı” konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başlattığı projeyi sürdürüyor. Tekden uzmanları, Honaz Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen programda vatandaşlara diyabet ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2016 Perşembe, 10:40

Özel Denizli Tekden Hastanesi, Honaz Belediyesi ile işbirliği yaparak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle ilçe halkına diyabeti, risklerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak katılan Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, “Diyabeti tanıyın ve hastalığınızı kendiniz yönetin” dedi.

DİYABET RİSKİNİZİ GÖZARDI ETMEYİN!
Sık idrara çıkma, aşırı susama, iştah artışı, halsizlik, yorgunluk, ciltte kuruluk ve yaraların geç iyileşmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan şeker hastalığının, günümüzde oldukça yaygın görüldüğünü belirten Uz. Dr. İbrahim Özdeş, “Diyabet son yıllarda genç yaşlı demeden hemen hemen her yaş grubunda sıklıkla görmeye başladığımız hastalıkların başında geliyor. İşin kötü tarafı düzenli kontrol altında tutulmaz ve tedavi edilmezse sonuçları hiç de iç açıcı olmuyor. Beraberinde kalp ve damar hastalıkları, göz ve böbrek hastalıkları, obezite gibi birçok sağlık sorununu da tetikliyor” diye konuştu.

tekden-honaz-egitim-2

HONAZ BELEDİYESİ’NDEN İLÇE HALKINA SAĞLIK EĞİTİMİ
Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve bu hastalığın tehlikelerinin vurgulanması amacıyla Tekden Hastanesi ile sağlık toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Bugüne kadar halkımızı hak ettikleri en güzel hizmetlerle buluşturduk. İmar düzenlemelerimiz, sosyal tesislerimiz, park ve bahçelerimiz, eğitim imkânlarımız gibi daha birçok alanda hemşerilerimizin rahatını gözettiğimiz sosyal belediyeciliği esas aldık. Bu kez de sağlıklarını ihmal etmemeleri anlamında, konuyu uzmanından dinlemek için değerli bir doktorumuzu getirdik onlara. Honazlı kardeşlerimiz bu sayede doktorumuza tüm merak ettiklerini sorma imkânı buldular. Bu destek ve duyarlılıklarından dolayı Tekden Hastanesi yönetimi ve uzmanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

tekden-honaz-egitim-1

“EN ULVİ HİZMET SAĞLIK HİZMETİDİR”
Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, yeryüzünde yapılabilecek en ulvi işin sağlık hizmeti olduğunu belirterek, “Kurulduğumuz günden bu yana eksiksiz hizmeti titizlikle uygulayabilen bir hastanecilik modeli çizdik. Bulunduğumuz bölgelerde halka layık olduğu imkânları sunma çabasında olmamız bizleri hep zirveye taşıdı. 25 yıllık sağlık hizmetlerimizde uzman hekim kadrosu oluşturabilme, önemli cerrahi operasyonlar gerçekleştirme, tanı ve tedavi cihazları ile donatılmış bir sağlık merkezi inşa edilebilmesi dışında sosyal projelerde de yer alarak insan sağlığını korumayı hedefledik. Son yıllarda ağırlık verdiğimiz bilinçlendirme projelerimizle hem bölgemizde hem de Denizli’de birçok vatandaşımıza hekimlerimiz vesilesiyle hastalıklar hakkında bilgiler sunuyor ve erken teşhis açısından bilinçlenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı