REKLAMI GEÇ

250 lira taksitle konuta 4 bin başvuru

250 lira taksitle konuta 4 bin başvuru

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “Denizli tarihinin en büyük hamlesi” olarak açıkladığı aylık 250 lira taksitle konut sahibi olma projesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, ilk gün 4 bin başvuru alındığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 17:08

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, Denizli’ye 25 bin konut yapılacağı ve aylık ödemelerinin aylık 250 lira olacağı açıklamasının ardından belediyeler başvuruları kabul etmeye başladı.

Sabah saatlerinden itibaren Denizli Büyükşehir, Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerine giden vatandaşlar başvuru formu aldı. Zaman zaman form yetiştirmekte sıkıntı yaşanırken, ilk günün sonunda üç belediyeyekonut için 4 bin başvuru yapıldığı açıklandı.

KONUTLARIN YAPILACAĞI ALANLAR
25 bin konut Merkezefendi, Pamukkale Honaz ve Sarayköy ilçelerinin sınırları içinde olacak. Konutlar; Laodikya Antik Kenti devamındaki tepeler, Pamukkale Ovası’nı gören tepeler, Göveçlik, Kocabaş ve Gürlek’te yapılacak.

İLÇELERDE DE DURUM FARKSIZ
Talep olmadan Tavas Acıpayam, Çivril ve Sarayköy ilçelerinde de konutlar inşa edilecek. 250 kişilik talep olması durumunda diğer ilçelerde de konut işlemi hemen başlatılacak. Konut yapımı projesine ilçelerin de dahil edilmesi, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Çok sayıda kişi, başvuru formu alabilmek amacıyla ilçe belediyelerine gitti. Yoğun talep nedeniyle belediyelerin ek formlar temin ettiği bildirildi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı