REKLAMI GEÇ

Dalbudak 2. kez milletvekilliğini 11.485 oyla kaçırdı

Dalbudak 2. kez milletvekilliğini 11.485 oyla kaçırdı

AK Parti, Denizli’de 247 bin 897 oy ile üç milletvekilliği kazanınca kaybeden dördüncü sıra adayı Nurcan Dalbudak oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne türbanla giren ilk milletvekili olan Dalbudak, ikinci kez milletvekili seçilmeyi 11 bin 485 oyla kaçırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2015 Salı, 16:19

2011’deki 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti dördüncü sıradan aday gösterilen Nurcan Dalbudak, partisinin 279 bin 91 oy almasıyla milletvekili seçilerek, başkentin yolunu tutmuştu. Milletvekili seçildiğinde genel kurul çalışmalarına başı açık katılan Dalbudak, ikinci kez hacca gittikten sonra önce türban taktı, ardından meclise türbanla gireceğini açıkladı.

Söylediğini de yaptı ve TBMM’nin 1 Kasım 2013’teki yeni yasama yılına başladığı oturuma da türbanıyla girdi. Onu Sevde Kaçar, Gülay Samancı ve Gönül Bekin Şahkulubey izledi. İzlediği bu yol Dalbudak’ın kamuoyundaki popüleritesini artırdı. Ancak, bu onun yeniden milletvekili seçilmesini sağlamaya yetmedi. Partisi ikinci kez seçilebilmesi için gereken oyu toplayamadı ve 11 bin 485 oyla yeniden meclise gitme şansını kaçırdı.

UÇAR BU PAYLAŞIMI YAPMIŞTI
Dalbudak ile birlikte geçen dönem milletvekili seçilen ve büçüncü sırada yer aldığından bir dönem daha milletvekilliği yapma şansını elde eden Bilal Uçar, nisan ayındaki TBMM oturumunda kendisiyle birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak’ın yer aldığı fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış, altına da “TBMM’de 24. dönem son gün çalışmamız. Meclis, 7 Haziran’da yeni üyelerini bekleyecek. Kim gider, kimler gelir? Ya nasip…” diye yazmıştı.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 9 Haziran 2015, 18:29

Nurcan Dalbudak’ın seçilememesi hiçbir zaman bir kayıp olmayacaktır.Akp,3 milletvekili çıkardığına yatıp kalkıp şükretsin zaten…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı