REKLAMI GEÇ

Yüksel’den Çardak OSB müjdesi

Yüksel’den Çardak OSB müjdesi

Çardak’ta 3 milyon 200 bin metrekarelik alana kurulu Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, özel statüye alındı. Müjdeyi AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2015 Perşembe, 13:58

Çardak’ta 18 yıl önce hizmete giren Çardak Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi, özel statüye alındı. Özel statüye alınmasının, sanayi bölgesine yakın zamanda çok büyük yatırımcıların gelmesi ve yeni iş alanlarının açılması anlamına geldiğini söyleyen AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Belediye Bakanı Mahmut Öztürk ve İlçe Başkanı Mehmet Pala ile birlikte sanayi bölgesine giderek burada incelemelerde bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katkılarıyla bu bölgenin özel sanayi bölgesi kapsamında değerlendirileceğini belirten Yüksel, “1996 yılında başlanarak 1997 yılında altyapısı ile her şeyiyle tamamlanan 3 milyon 200 bin metrekarelik bir sanayi bölgemiz var. Özdemir Sabancı Sanayi Bölgesi, bu dönemde özel sanayi bölgesi kapsamında alınıyor” dedi.

“ONBİNLERCE İNSANIMIZ ÇALIŞACAK”
Buraya büyük yatırımların yapılacağını ve büyük fabrikaların açılacağını anlatan Yüksel, “Çardak Özel Sanayi Bozkurt için çok büyük önem arz ediyor. Bu bölgenin insanı çalışkandır. Çardak Özdemir Sabancı özel sanayi bölgesi 20 yıl önce açılmasına rağmen bir türlü umulduğu gibi bir fabrika akımına uğramadı. Bununla ilgili deneme yapıldı. Ancak başarılı olunamadı. Özel teşviklerle birlikle ciddi talepler var. Bu yatırımlar yapılınca 10 binlerce insanımızın çalışacağı alanlar oluşacak. Bu bölge serbest bölge, havaalanı ve özel bölgesi ile yatırım için çok cazip bir bölge oldu” dedi.

“ÇARDAK İÇİN ÖNEMLİ”
Devletin yatırımcı için her türlü altyapıyı düşündüğünü ifade eden Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Çardak için bölgenin önemine değindi. Öztürk, “Talihsizlikler nedeniyle bu bölgeye bir türlü yatırım yapılamadı. Teşvik kapsamına alınamadı. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin yoğun gayretleri ile artık bu sorunu ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Özel bir statüye kavuşturuluyor. Bölgemize çok büyük katkılar sağlayacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Yüksel, Çardak gezisi esnasında Söğüt Mahallesi’ni de ziyaret etti. Yüksel, burada 1300 rakım ve 400 metrekarelik alanda kurulu serayı da gezerek sera sahibi Altan Yıldız ile sohbet etti.
Yüksel, tarım alanında markalaşmanın söz konusu olduğunu ifade ederek, “Yaş sebze meyve konusunda Denizli önemli mesafeler kat etti. Örtü altı ve teknolojik- teknik seracılıkta önemli yatırımlar var. Jeotermal kaynaklı ısıtma ile seracılıkta da ilerleme var. Çardak Beylerli termal turizm bölgesi ilan edildi. Jeotermal kaynak var. O ortaya çıkartılmaya devam edilecek. Jeotermal kaynaklı seracılığa geçildi. Denizli’de 20-30 dönüm kapalı alanlar içinde bilgisayarlı sistemde seracılık yapılmaya devam ediliyor” dedi.

ic

SÖĞÜT SERACILIĞA ÇOK MÜSAİT
Söğüt’ün konum itibariyle seracılığa müsait olduğunu vurgulayan Yüksel şöyle devam etti: “Burada 400 metrekarede yıllık 10 ton domates üretiliyor. Birinci verimleri almaya başlamışlar. Havaların soğuk gitmesinden dolayı kızarmamış daha. Arılar vasıtası ile döllenme sağlanıyor. Önemli olan burada sulanabilir araziler var. Buralarda da seracılık başlarsa yıllık 200-300 ton ürün üretilebilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı