REKLAMI GEÇ

Don mağdurlarına 25 milyon TL

Don mağdurlarına 25 milyon TL

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel bahar aylarında yaşanan don olayıyla ilgili sıkıntının aşılması ve zararların karşılanması için Denizli’ye 25 milyon lira kaynak aktarılmasını sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2015 Perşembe, 16:56

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel önceki gün Honaz, Sarayköy, Buldan Yenicekent ve Tavas’ta etkili olan dolu felaketi sonrasında bölgede incelemelerde bulundu.

Çiftçinin zararının bir an önce karşılanacağını belirten Yüksel:”Dolu nedeniyle bölgede birçok alan etkilendi. Ancak biz hemen harekete geçerek TARSİM Bölge Müdürü ile alanları yerinde inceledik ve gereken çalışmayı hemen başlattık. Zararın en hızlı şekilde giderilmesi için gerekeni yapacağız” dedi.

ic-2

Yaşanan felaketin yaralarının sarılması için gerekenin yapılacağını belirten Yüksel, “Alışık olmadığımız yağışlarla birlikte dolu felaketi yaşadık. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Bugün doludan etkilenen Buldan, Yenicekent, bölgesinde TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu ve İl Tarım Müdürü Sezgin Kutlu ve ilçe tarım yetkilileri ile alanları inceledik. Kısa sürede hasar tespitinin yapılması için ve Çiftçimizin bu konuda mağdur olmaması için çalışıyoruz. TARSİM sigorta kapsamı dışında bulunan ve zarar gören çiftçilerimizin de zararının karşılanması için gerekeni yapacağız. Nasıl don mağduru olan üreticilerimizin zararlarının tazminini sağladıysak bu konuyu da inşallah çözüme kavuşturacağız’ dedi.

ic-1

Yüksel, ayrıca don olayı konusunda yapılan ödemelerle ilgili bilgiler verdi. Denizli’ye 25 milyon lira gönderildiğini, dondan zarar gören üreticilerin bu yardımları alabilmesi için bizzat müracaat etmeleri gerektiğini ve 5 Haziran Cuma gününün son gün olduğunu hatırlattı. Yüksel, çiftçilerin il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı