REKLAMI GEÇ

Tin: Hızlı trenle uzaklar yakın olacak

Tin: Hızlı trenle uzaklar yakın olacak

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, İzmir – Denizli – Antalya Hızlı Tren projesinin, Denizli’yi Ege ve Akdeniz limanlarına bağlayacağını, turizm merkezlerine yakınlaştıracağını, uzakları yakın yapacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 15:56

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, yaptığı açıklamada, İzmir – Aydın – Denizli – Antalya arası hızlı tren yatırımının hükümetin 2023 Denizli vizyon projeleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

Hızlı tren seferlerinin başlamasıyla Denizli – İzmir arasının 1 saat 10 dakika olacağını kaydeden Tin, “Böylece iki liman arasında hızlı bağlantı kurulacak. Denizli çiftçisi de sanayicisi de ürettiğini daha hızlı ve daha kolay satacak. Turizm merkezleri daha da yakınlaşacak, Denizlililer; denize, kıyıdakiler de Denizli’ye kolayca gidip gelecek. İzmir’e, Aydın’a Antalya’ya gelen turist bir solukta kendini Denizli’de bulacak. Denizli daha çok konaklanan bir turizm merkezi olacak” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Denizli’nin kazandığını ifade eden Tin, “Ekonomi Bakanımız, Denizli milletvekilimiz Nihat Zeybekci, başkanlığı döneminde Denizli’ye unutulmaz projeler kazandırdı. Şimdi Ankara’da siyasetin merkezinde ve yine Denizli’ye büyük projeler kazandırmak için çabalıyor. İnşallah açıkladığımız bu projeler de kısa sürede hayata geçecek” diye konuştu.

“BUNU AK PARTİ YAPAR”
İki çocuk annesi olduğunu ve çocuklarının üniversitede okuduğunu ifade eden Nur Hayat Coşkun, hızlı tren projesiyle ilgili şunları söyledi:
“Birisi tıp diğeri de inşaat mühendisliğinde okuyor. Çocuklarım Denizli’de okuduğu için buraya geldim. Hızlı tren çok güzel bir şey oldu. Aydın, İzmir, Antalya üzerinden olduğu için daha güzel oldu. İzmir’e, Antalya’ya gitmek için ulaşım bakımından da çok rahat, çok güzel bir şey oldu. En azından gidip dönmeleri açısından da önemli Antalya’ya tatile gitmek isteyen bir kişi sabah Denizli’den çıkıp akşam dönebilecek. Bunu yapsa yapsa AK Parti yapar. Onlar konuşur AK Parti yapar. Hepimiz çok memnunuz çokta güzel oldu.”

“YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ BİR PROJEYDİ”
Nuriye Camkıran da, hızlı tren projesiyle ilgili “3 çocuk annesiyim. Doğma büyüme Denizliliyim. Hızlı tren projesi yıllardır bizim beklediğimiz bir projeydi. Büyük şehirlerde var. Bizde televizyonlarda onlara imrenerek bakıyorduk . Akrabalarım var. İzmir’de artık onları ziyarete günü birlik gidebilirim. Okuyan çocuklarımız içinde çok güzel çok güzel bir proje” ifadesini kullandı.

“GÜNÜ BİRLİK ZİYARET EDEBİLECEKSİN”
Hızlı trenin büyük bir proje olduğunu kaydeden Fatma Yenidere, “28 yaşındayım. Özel sektörde çalışıyorum. Hızlı tren projesi büyük bir proje olduğunu düşünüyorum. Zamanımız yollarda geçmeyecek. Günü birlik aileni, eşini dostunu ziyaret edebileceksin. Artık bayramdan bayrama değil istediğimiz zaman görüşebileceksin” dedi.

“TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”
Hızlı tren projesini desteklediğini belirten Nurşen İlhan da, “21 yaşındayım. Denizliliyim. Hızlı tren projesi çok güzel bir proje mesafelerin yakınlaşması açısından da çok güzel bir projedir. Türkiye ekonomisi açısından da turizm açısından da çok önemli ve çok güzel bir proje ben destekliyorum. Denizli’min kalkınması açısından zaten önemli bir proje. Denizli artık büyük şehir oldu. Denizli için birçok artı yanı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“İZMİR’E GİTMEMİZ SERİ BİR ŞEKİLDE OLUR”
Kızının eğitim için sürekli İzmir’e gittiğini anlatan Hüseyin Yılmaz da, “Hızlı tren inşallah Denizli’ye gelir çok faydası olur. İzmir’e gitmemiz seri bir şekilde olur. Otobüslerde yol çekilmiyor. Tren daha rahat ve güvenli. Kızım sürekli İzmir’e gitmek için treni kullanıyor. Hızlı tren olursa bizim için daha iyi olur” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 22 Mayıs 2015, 12:12

90’LARIN SONUNDA DA ORG.SANAYİ – DENİZLİ ARASINA FABRİKA İŞÇİLERİNİN İŞYERLERİNE GİDİP GELİRKEN KULLABİLECEKLERİ TREN HATTI YAPILACAKTI. HAAAALA YAPILACAK.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı