REKLAMI GEÇ

25. dönem milletvekilleri mazbatalarını aldı

25. dönem milletvekilleri mazbatalarını aldı

Denizli’yi 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek milletvekilleri mazbatalarını aldı. AK Parti’den Bilal Uçar, CHP’den Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca ile MHP’li Emin Haluk Ayhan, İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldılar. Ankara’da bulunan AK Partili Nihat Zeybekci ile Mehmet Yüksel’in mazbatası ise il Başkanı Şahin Tin’e verildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 14:14

7 Haziran Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçlarının alınmasının ardından sıra mazbatalara geldi. Yeni dönemde Denizli’ye temsil edecek milletvekilleri, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş’tan aldı.

ic-3

UÇAR KENDİSİ GELDİ, 2 VEKİLİN MAZBATASINI TİN ALDI
İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını alan ilk milletvekili AK Partili Bilal Uçar oldu.İkinci kez milletvekili seçilen Uçar, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin ile birlikte İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını aldı. Uçar, burada yaptığı açıklamada, millet iradesinin 7 Haziran’da sandığa yansıdığını vurgulayarak, seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Parti’nin 63. hükümeti kurmak için gerekeni yapacağını söyledi.

Ankara’da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile parlamentoda üçüncü döneme hazırlanan Mehmet Yüksel’in mazbatalarını ise AK Parti İl Başkanı Şahin Tin aldı.

ic-1

CHP’LİLER TAM KADRO SEÇİM KURULUNDAYDI
CHP’de ise milletvekilleri yenilendi. Bu dönem Denizli’yi temsil edecek Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca ilk kez milletvekili seçilmenin mutluluğunu yaşadı. İl Seçim Kurulu’na İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile birlikte gelen Basmacı, Arslan ve Karaca’ya mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş verdi.

CHP milletvekillerinin mazbata töreninde oldukça heyecanlı oldukları görülürken, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Zor şartlarda bir seçim süreci geçirdik. Ancak, Türkiye için, Denizli için güzel şeyleri başaracak üç arkadaşımızı da Ankara’ya gönderdik. Üç arkadaşımızla birlikte yaşanabilir bir Denizli ve yanabilir bir Türkiye için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Cmilletvekili Melike Basmacı, ise, “Denizli’de artık yeni bir süreç başlamıştır. Bu üç arkadaşımızla birlikte emin olun ki çok güzel işler başaracağız. Yaşanacak bir Denizli, yaşanacak bir Türkiye için biz elele verdik. Bunun için yeni bir süreç başlamıştır. Denizli halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli’ye layık olmaya çalışacaklarını ifade eden Kazım Arslan da “Belkide beklentilerimizin altında kaldı ama üç arkadaşımızla birlikte Ankara’ya gitmek, bizim için hem bir güç kaynağı hem de onur kaynağı olmuştur. Bu güce bize veren Denizli halkını layık olmaya, taleplerini karşılamaya ve Denizli’mizin gerçek anlamda yaşanacak bir il olması için çalışacağız” değerlendirmesini yaptı.

CHP’de mazbata alan bir diğer isim ise Gülizar Biçer Karaca idi. Karaca, duygularını dile getirirken, “Bizler yalnızca CHP’li seçmenin değil, Denizli’de yaşayan tüm halkımızın vekili olarak Ankara’da bulunacağız. Her şeyden önce yanacak bir Denizli, ardından yaşanacak bir Türkiye hedefimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. CHP’nin yerelde iktidar olması içinde il örgütümüzle birlikte çalışmalarınız devam edecek” ifadeleriyle dile getirdi.

ic-2

BİRTÜRK VEKİLİNİ YALNIZ BIRAKMADI
MHP’nin Denizli’den çıkardığı tek milletvekili olan Emin Haluk Ayhan, mazbatasını almak için İl Seçim Kurulu’nu ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk ile birlikte geldi. Ayhan, Denizli halkının vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını belirtti. Basın mensuplarının sorusu üzerine koalisyon senaryoları ileilgili görüşlerini açıklayan Ayhan, “Genel Başkanımız, koalisyon hükümeti ile ilgili görüşlerini açıklamıştır. Bizim görüşümüz belli. Ancak Türkiye için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada MHP olarak üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar

USTA   -  Bağlantı 12 Haziran 2015, 14:25

YOLUNUZ AÇIK OLSUN HESAP SORMADAN GELMEYİN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı