REKLAMI GEÇ

Denizli Polisi MHP ilanlarını söktü ama Seçim Kurulu “Yetkiniz yok” dedi

Denizli Polisi MHP ilanlarını söktü ama Seçim Kurulu “Yetkiniz yok” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Denizli’de birçok noktadaki billboardlara astığı seçim afişleri, söküldü. MHP’nin itirazı üzerine Merkezefendi 1. İlçe Seçim Kurulu kolluk kuvvetlerinin siyasi partilerin seçim afişlerini, seçim kurulu kararı olmadan kaldıramayacağına hükmetti. MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, afişlerin kaldırılması talimatını vermekle suçladığı Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Emniyet Müdürü ve Basın Savcısı’nı sert ifadelerle eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2015 Salı, 19:04

Milliyetçi Hareket Partisi’nin billboardlara astığı, Ak Saray, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları, PKK ile Oslo görüşmeleri gibi konulara göndermeler içeren afişler polis tarafından söküldü.

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, “Başbakan geliyor diye miting öncesi İlçe Seçim Kurulunca verilen izinle yasal hakkımız olan ve ücretini ödediğimiz billboardlardaki seçimle ilgili reklamlarımız İlçe Seçim Kurulu kararı olmadan hukuka aykırı bir şekilde sökülmüş, seçim çalışmalarımız engellenmiş ve partimiz mağdur edilmiştir. Elimizde söküm yapan kolluk güçlerinin kayıtları saat itibarı ile mevcuttur. Partimize tebliğ edilmeden Basın Savcısı kanalı ve kolluk güçleri marifeti ile 298 Sayılı Seçim Kanununun 20. maddesinde tek yetkili mercii olarak gösterilen İlçe Seçim Kurulunun yetkileri tarafsızlığını açıkça yitirmiş hukuk tanımaz iktidar güçleri tarafından gasp edilmiştir” dedi.
Öztürk, afişlerin sökülmesi talimatını vermekle suçladığı Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve basın savcısını sert ifadelerle eleştirdi. Öztürk, “Bu kararı Seçim kuruluna sevk yerine hukuksuz bir şekilde uygulanması talimatını veren Denizli Valisi, uygulamayı yaptıran Denizli Emniyet Müdürü, kararın uygulanması talimatı veren Denizli Basın Savcısı; afişlerimizin neresi b…tı? ” dedi.

SEÇİM KURULU: YETKİNİZ YOK
Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi, Merkezefendi 1. İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. MHP’nin itirazını kabul eden ilçe seçim kurulu, afişlerin sökülmesinin yasal dayanağı olmadığına karar verdi. Kararda, Sulh Ceza Hakimliği veya mahkeme kararı olmadığına vurgu yapılarak, “İlçe Seçim Kurulu’nun ilan ve afişlerle ilgili Türk bayrağı veya dini sembollerin kullanıldığına ilişkin bir uyarı yazısı gelmediği sürece, sırf yazıların siyasi içeriği gereğince genel kolluk kuvvetleri tarafından siyasi partilere tahsis edilen ilan yerlerindeki afişlerin kaldıramayacağına;
İlan ve afişlerde kişi veya kurumlara yönelik suç unsuru teşkil eden yazı, fotoğraf ve ibareler var ise bunların genel kolluk kuvvetlerince tespitinin yapılıp ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na gereği için başvurulabileceğine dair verilen kurul kararı AK Parti temsilcisinin muhalefeti ve diğer üyelerin kabul oyları ile oy çokluğu ile il seçim kuruluna itirazı kabulüne göre kabul edilmiştir” denildi.

Yorumlar

AKP KARA(P)   -  Bağlantı 13 Mayıs 2015, 08:46

Yazık Cok Yazık O kadar Cok Soylenecek Sey varki……………..

Bakış Açısı   -  Bağlantı 12 Mayıs 2015, 22:25

AKP kendi vali ve polisini yarattı seyrettiniz. Ağlamayın. Kapatın partilerinizi. Yeni partilerin önünü açın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı