REKLAMI GEÇ

İşte Denizli’nin yeni milletvekilleri

İşte Denizli’nin yeni milletvekilleri

Denizli’de, seçim sonuçları AK Parti’ye bir milletvekili kaybettirirken, CHP iki dönem sonra yeniden üç milletvekili çıkarmayı başardı. MHP ise yine bir milletvekilliğinde kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2015 Pazar, 21:30

25. Dönem Milletvekili Genel seçimi’nin kesin olmayan sonuçları alındı. AK Parti Denizli’de oyla birinci Parti olmasına karşın milletvekili sayısı azaldı. Haber yayına hazırlandığında geçerli oyların yüzde 39.6’sını alan AK Parti üç milletvekili çıkardı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, yeniden milletvekili seçildi.

CHP 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI
CHP, 2011 seçimine göre hem oylarını hem de milletvekili sayısını artırdı. Haber yayına hazırlandığında geçerli oyların yüzde 35.1’ini alan CHP de üç milletvekilliği kazandı. Yeni dönemde Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca, parlamentoda Denizli’yi temsil edecek.

MHP YİNE 1’DE KALDI
MHP bir önceki milletvekili seçimine göre oy oranını artırdı, ancak milletvekili sayısını artıramadı. Yüzde 18.3 oy alan MHP yine bir milletvekilliği kazandı. Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, üçüncü kez milletvekili seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı