REKLAMI GEÇ

OYUNU SEVEN SAYSIN

OYUNU SEVEN SAYSIN

Oy ve Ötesi Derneği Denizli’de “Oyunu Seven sayıyor” sloganıyla sandık görevlilerine eğitim semineri verdi. TMMOB Konferans Salonu’nun dolduğu, içeri giremeyenlerin dışarıda kaldığı eğitim seminerine ilginin oldukça fazla olması dikkat çekti. Bu arada Türkiye Barolar Birliği de “Seçim Güvenliği Merkezi” oluşturdu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2015 Perşembe, 11:18

“Oyunu Seven Sayıyor” sloganı ile kurulan ve Türkiye genelinde aralarında Denizlili 20 avukatın da bulunduğu 50 bin üyesi bulunan Oy ve Ötesi Derneği, Denizli’de sandık görevlilerine eğitim verdi.

DENİZLİ’DE BİN 300 GÖZLEMCİ
Denizli için ihtiyaç olan bin 300 sandık gözlemcisine ulaşıp, oy kullanma esnasında veya oy sayımında yapılan hataları önlemek, yanlışları anlatmak, en önemlisi ve en tehlikesi olan doğru bilinen yanlışlarla ilgili bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya katılımın yoğun oyması dikkatlerden kaçmadı.
TMMOB Konferans Salonu’ndaku bütün koltuklar doldu, içeri giremeyenler dışarıda kaldı. Oy ve Ötesi Derneği Ege Sorumlusu Semih Enön, Denizli’de 3 ayrı bölgede eğitim seminerleri düzenlediklerini ve binin üzerinde gönüllü sandık gözlemcisine ulaştıklarını belirtti.

“OYUNU SEVEN SAYSIN”
Bir sandıkta yanlış sayılacak 3 oyun o sandığın sonuçlarına yüzde 1 oranında yansıyacağını vurgulayan Enön, “Bu yüzde 1’in ise çok önemli bir fark yaratacağı unutulmamalıdır. 330 milletvekili sayısından, barajdan bahsedilen bu seçim diğer seçimlerden farklı. Çok ufak hataların insanların hayatlarında çok büyük değişikliklere yol açacağını herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

22 AVUKAT HUKUKİ DESTEK VERECEK
Oy ve Ötesi Derneği’nde gönüllü 22 Denizlili avukat, sandık gözlemcilerine hukuki destek verecek. Gönüllü avukatlardan Burcu Kurşunoğlu, barajsız, demokratik ve temiz bir seçim için sandık görevlilerine hukuki destek sağlanacağını açıkladı.

AVUKAT ORDUSU DA GÖREV YAPACAK
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye Barolar Birliği’nin 7 Haziran seçimlerini yakından takip etmek için “Seçim Güvenliği Merkezi” oluşturduğunu ve Denizli Barosu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hukuki destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

denizli-baro-baskani-mudat-ilhan
BU NUMARAYI NOT EDİN: 0312 988 16 70
Seçimlerin hukuki zeminde ve güven ortamı içinde gerçekleşmesine katkı sağlamak için oluşturulan TBB Seçim Güvenliği Merkezi’nde görev alacak gönüllü avukatlar, tüm gün boyunca vatandaşların seçime ilişkin sorularını yanıtlayacağını açıklayan İlhan, “Oy verme ve oy sayım sürecinde sandık müşahitlerine hukuki destek vereceğiz. Türkiye’nin her yerinden 0312 988 16 70 (6 hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek Seçim Güvenliği Merkezi’nde, gelen çağrının durumuna göre ilgili baroya veya varsa Oy ve Ötesi’nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapılacak. Amaç, ülke çapında oy güvenliğini sağlamak. Hali hazırda 45 ilde örgütlenmesini tamamlayan Oy ve Ötesi’nin, Türkiye’de kullanılacak oyların yüzde 62’sini kontrol altında tutması bekleniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı