REKLAMI GEÇ

Birtürk: köleliği andıran işçi çalıştırma bitecek

Birtürk: köleliği andıran işçi çalıştırma bitecek

MHP ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, iktidara geldiklerinde taşeron işçilerin sorunları çözeceklerini, köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son vereceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2015 Salı, 14:19

MHP ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmalarını Zeytinköy, Üçler, Organize Sanayi Bölgesi, Halk Caddesi ve İncilipınar Pazarı’nda sürdürdü. Zeytinköy, İncilipınar ve Topraklık pazarlarına giden Birtürk, vatandaşlar ve esnafla konuştu. Her kesimden pahalılık şikayetleri aldıklarını ifade eden Birtürk, “Semt pazarlarını gezdiğimizde bir kez daha gördük ki, satış yapan esnaf da filesine bir şeyler koymak isteyen vatandaş da bugünkü Türkiye’den memnun değil. Biz de kendilerine ‘mührü üç hilale vurun, rahat ve huzurlu bir yaşama kavuşun’ dedik. Vatandaşımızdan bizimle yürümelerini istedik” açıklamasını yaptı.

ic-3

TAŞERON SORUNU ÇÖZÜLECEK
Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika ziyaretleri gerçekleştirerek, işçilerle de sohbet eden Birtürk, çalışma hayatına ilişkin net mesajlar verdi. “Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, işgücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliğişartlarının iyileştirildiği birişgücü piyasasının oluşturulması sağlanacak” diyen Birtürk, şunları söyledi:

“Asgari ücret net 1.400 liraya çıkarılacak. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecek. Asgari ücretten vergi alınmayacak, ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacak. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Muhtaç ailelerin en az bir ferdine işimkânı sağlanacak, iş sağlanana kadar 700 lira ‘Aile Desteği’ verilecek.

Taşeron işçilerin sorunları çözülecek, köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son verilecek. Kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya geçirilecek. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları sorunlar çözüme kavuşturulacak .”

ic-2

SENDİKAL HAKLARA DÜZENLEME
Sigortasız çalışmanın önleneceğini, teşviklerin kayıtlı istihdamı arttıracak şekilde düzenleneceğini belirten Birtürk, “Sendikal haklar çağdaş normlara uygun hale getirilecek. Meslek standartları sistemi etkinleştirilecek. İş kazaları önlenecek, iş sağlığı ve güvenliği ön planda tutulacak. İşletmelerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenleme ve denetleme yapmak üzere “İş Güvenliği Düzenleme ve Denetleme Kurulu” oluşturulacak. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın sorunları giderilecek, hakları korunacak. Çağdaş normlarda sürdürülebilir sosyal sigorta sistemi tesis edilecek, hızlı, etkili ve erişilebilir hizmet sunan bir sistem oluşturulacak. Aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesiyle birlikte sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulaması kaldırılacak” diye konuştu.

ic-1

EMEKLİ DESTEK ÖDENEĞİ VERİLECEK
Tamamlayıcı emeklilik sistemlerini yaygınlaştıracaklarını kaydeden Birtürk, “Emeklilere mart ayında eylül aylarında 1.400’er lira emekli destek ödeneği verilecek. Emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri temin edilecek. Esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek primi kaldırılacak. Emekliler enflasyona ezdirilmeyecek, emekli aylığızammı tüketim kalıplarına göre özel bir endeksle belirlenecek. Emekli aylığı hesabındaki refah payı yükseltilecek” dedi.

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, evi olmayan muhtaç ailelere aylık 250 lira kira yardımı yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı