REKLAMI GEÇ

Birtürk: Muayene ve tedavide katılım payı alınmayacak

Birtürk: Muayene ve tedavide katılım payı alınmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, iktidarları döneminde yoksul vatandaşların sağlık hizmetlerinde problem yaşamayacağını, hastalardan muayene ve yatarak tedavi sırasında katkı payı alınmayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2015 Çarşamba, 12:53

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Birtürk, bu kapsamda İkinci Sanayi Sitesi ile Traktörcüler Sitesi esnafını ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında sohbet ettikleri vatandaşların iktidarın uygulamalarından yakındığını, geçim sıkıntısının artarak devam ettiğini kendilerine ilettiğini anlatan Birtürk, “İşçiden memura, esnaftan çiftçiye her kesim zorda ve sıkıntıda. Bugün dünü aratıyor. Bunları görüyoruz ve MHP iktidarının çekilenlere son vereceğini anlatıyoruz” dedi.

SAĞLIK SİGORTASI PRİMİ DEVLETTEN
Vatandaşların en önemli problemlerinden birisinin sağlık olduğunu kaydeden Birtürk, MHP iktidarında bütün vatandaşların sağlık sigortası kapsamına alınacağını, vatandaş adına bütün ödemelerin sağlık sigortasınca yapılacağını ifade etti.

Vatandaşların hastane ve doktor seçme hakkına sahip olacak belirten Birtürk, “Yoksul vatandaşların sağlık sigorta primlerini devlet ödeyecek. Muayene ve yatarak tedavide katılım payı uygulamasına son verilecek. Koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetleri, eşitlik ve hakkaniyet prensiplerine uygun olarak kolay, ulaşılabilir, kullanılabilir ve hasta haklarına saygılı bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sunulacak” diye konuştu.

denizli-mhp-cafer-birturk-ic

YAŞ HADDİNİ DOLDURANLARA KOLAYLIK
MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, aylık bağlanabilmesi için aranan asgari prim gün sayısını tamamlayan, fakat yaş haddini doldurmadığından emekliye ayrılamayan ve zorunlu sigortalılıkları sona eren kişiler ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kimselerin sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına imkan sağlanacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı