REKLAMI GEÇ

TARIM ÜRÜNLERİNE FİYAT GARANTİSİ

TARIM ÜRÜNLERİNE FİYAT GARANTİSİ

MHP ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, “çiftçinin yetiştirdiği ürünü kime ve kaça satacağım” gibi bir şey düşünmeyeceğini, iktidarlarında buğday, mısır ve pamuk gibi stratejik ürünler için özel destekleme programları geliştirilip, fiyat garantisi verileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2015 Çarşamba, 14:39

MHP ikinci sıra adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmaları kapsamında, Merkezefendi’nin Aşağışamlı, Babadağ’ın Mollaahmetler, Acıpayam’ın Apa, yassıhüyük ve Karahüyük mahallelerini ziyaret etti. Çiftçilerle bir araya gelen Birtürk, MHP’nin iktidara geldiğinde uygulayacağı tarım politikalarını anlattı.

denizli-mhp-cafer-birturk-ic

MAZOT UCUZLAYACAK, KDV KALKACAK
Acıpayam’ın Apa, Yassıhüyük ve Karahüyük mahallelerini ziyaretinde çiftçilerin yüksek maliyetten şikayetçi olduğunu belirten Birtürk, “Çiftçi kardeşlerimize şunun sözünü veriyoruz: Mazot ucuzlayacak ve litresi 1 lira 75 kuruş olacak. Yine iktidarımızda gübreden, tohumdan, zirai ilaçlardan alınan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız” dedi.

ÜRETİM DESTEKLENECEK
Babadağ’ın Mollaahmetler Mahallesi’ni de dördüncü sıra adayı İsmail Yarımca ve 21. dönem milletvekili Ali Keskin ile birlikte ziyaret eden Birtürk, vatandaşlarla buluştuklarını, onların istek ve şikayetlerini dinlediklerini, MHP iktidarı için destek istediklerini ifade etti.

Yoğun bir gilgiyle karşılaştıklarını anlatan MHP adayı Cafer Birtürk, tarım sektörünün yüksek verimlilikte ve kaliteli ürün üreten, teknoloji kullanabilen, ülke insanını besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek bir düzeye getirileceğini belirtti.

Birtürk, üretici örgütlerinin güçlendirilmesine, tarımsal işletmelerin rekabet güçlerinin artırılmasına ve pazarlama ağlarının geliştirilmesine ağırlık verileceğini,Türkiye şartlarına uygun yüksek verim ve kalitede tohum, fide, fidan ve damızlık hayvan üretiminin destekleneceğini kaydetti,

ÖZEL DESTEKLEME PROGRAMLARI UYGULANACAK
Merkezefendi’nin Aşağısamlı Mahallesi’ne de giden MHP’li Cafer Birtürk,“Tarımsal destekler, ürün arz ve talebini dikkate alan, üretici refahını artıran, girdi maliyetlerini azaltan, üretim maliyeti ve ürün fiyatı dengesini gözeten, afete karşı koruyan, üretimde verimliliği, etkinliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen bir anlayışla yapılandırılacaktır” diyerek, şunları söyledi:

“Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, çay, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek, bu ürünlere fiyat garantisi verilecektir.

Tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanacağı kırsal cazibe birimleri olan ‘Tarım Kentleri’ kurulacaktır. Hayvancılık desteklenecek, hayvan ıslahı, kaliteli yem ve yem bitkileri üretimi artırılacak, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile etkin mücadele edilecek, hayvan ürünleri sanayi ülke genelinde yaygınlaştırılacaktır.

denizli-mhp-cafer-birturk-ic-1

Hayvancılığı desteklemek amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında artırılacaktır. Ormanlar çok amaçlı yararlanma, devamlılık, katılımcılık, biyolojik çeşitlilik, uzmanlaşma, su ve yaban hayatının ve ekosistemin etkin korunması hususları dikkate alınarak işletilecek,korunacak ve geliştirilecektir. Tarımsal ihracata sağlanan destekler artırılacak ve özellikle arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacaktır.

Kırsal kalkınmanın en önemli unsurlarından olan köylerin ekonomik ve sosyal hayatını desteklemeye yönelik olarak her köye tarım, orman ve hayvancılıkla ilgili kamu görevlileri atanacaktır. Bu görevlilerden en yetkin olanı valilik tarafından ‘Köy Mülki İdare Temsilcisi’ olarak görevlendirilecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı