REKLAMI GEÇ

Korkmazcan: BOP’a karşı BAP

Korkmazcan: BOP’a karşı BAP

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli 1. sıra Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, Partisi’nin İran’daki ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Korkmazcan, “BOP gitmedikçe bölgede savaş devam edecek. O nedenle BOP’a karşı BAP’ı hayata geçireceğiz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2015 Pazartesi, 17:17

Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, ‘Bölgede Birlik Ülkede Birlik” konulu basın toplantısı düzenledi. Milletvekili adaylarından Yadigar Özen, Füsun Özçelik, Mehmet İyice, Hüseyin Mercan ve Rüstem Can’ın da katıldığı toplantıda Korkmazcan, kendisinin de heyette yer aldığı Vatan Partisi’nin İran ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İran’da eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la görüştüklerini, stratejik araştırma merkezleri ve İran Meclisi’ne ziyaretlerde bulunduklarını belirten Korkmazcan, bölgede barış ve ekonomik kalkınmanın ancak Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle gerçekleştirilebileceğini belirterek, “İran’da yaptığımız görüşmelerde şunu gördük. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Türkiye’de hayata geçirilen Milli Birlik heyecanı seferberliği başlatmışlar. Emperyalist ülkelerin İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerde uyguladığı politikaları hepimiz biliyoruz. Bölgede barışı sağlayacak olan ülke ise Türkiye. Ancak Türkiye’yi yönetenler emperyalist güçlerin yazdığı senaryoda figüranlık yapıyor. Biz Vatan Partisi olarak ilk adımı attık. Suriye, İran ve Irak ile ilişkilerimizin düzelmesi demek, hem ekonomik hem de PKK sorunun çözümü demektir. Biz Vatan Partisi olarak bunun ilk adımını attık” dedi.

BOP’A KARŞI BAP
Emperyalist ülkelerin isteği doğrultusunda hareket eden Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP), bölgeye etnik bölücülük ve savaştan başka bir şey getirmediğini vurgulayan Korkmazcan, “1950’li yıllarda EOCA ile başlayan, ASALA ve PKK bölücü terör örgütleri ile devam eden emperyalist ülkelerin bu bölgede oynadığı oyunları hepimiz biliyoruz. Emperyalist güçlerle mücadele etmek amacıyla Batı Asya Parlamenterler Platformu (BAP) oluşturduk. Türkiye temsilcisi benim. Onursal Başkanı eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran Temsilcisi ise Alaaddin Brucerdi. Batı Asya Parlamenterler Platformu ile tarihi bir adım attık. BAP, bölgede barışın gelmesi, ekonomik kalkınmanın sağlanması demek. Türkiye’nin en az 20 yıllık ekonomik çıkarlarının elde edilmesi demek. PKK terörü sorunun ortadan kalkması demek. Bu bölgede BOP gitmedikçe savaş devam edecek. O nedenle BOP’a karşı BAP’ı oluşturduk. Bu tarihi bir girişim, tarihi bir adım” diye konuştu.

“7 HAZİRAN’DA BARIŞI OYLAYACAĞIZ”
Denizlili seçmenlere de çağrıda bulunan Vatan Partisi Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, “7 Haziran’da yalnızca yönetimi seçmeyeceğiz. Barışı, bölge barışını da oylayacağız. 7 Haziran seçimleri dünya ülkelerini ilgilendiren bir seçim olacak. Denizlili seçmen ya emperyalist güçlerin yazdığı senaryoda figüran olan bir yönetimi seçecek ya da komşularıyla sıfır sorun, ülkede ve bölgede barışı seçecek. Vatan Partisi’nin ekonomik kalkınmaya yönelik programı da hazır. Üretime dayalı ekonomi politikalarını hayata geçireceğiz. 1940’lı yıllarda biz uçak yapan bir ülke idik. Yine öyle olacağız. Milli ekonomi politikalarımızı hayata geçireceğiz” dedi.

Yorumlar

Muhsin Ünlü   -  Bağlantı 4 Mayıs 2015, 20:58

Deniz’lerin katillerine oy yok!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı