REKLAMI GEÇ

VATAN ADAYLARINDAN DENİZLİ TABİP ODASI’NA ZİYARET

VATAN ADAYLARINDAN DENİZLİ TABİP ODASI’NA ZİYARET

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili adayı Hasan Korkmazcan ile milletvekili adayları Yadigar Özen ile Ufuk Abalıoğlu’ndan oluşan heyet Denizli Tabip Odası’nı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 16:09

Vatan Partisi heyetini Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ile oda yöneticileri karşıladı. Sağlık sisteminin geldiği son durum üzerine değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, çözümler tartışıldı. Vatan Partisi heyeti Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ve oda yöneticilerine seçim bildirgelerini bıraktı, partilerinin sağlık politikalarını anlattı.

ÖNEM: BAĞIMSIZ HEKİMLER PLATFORMU BİRİNCİ MECLİS’TİR
Görüşmede ilk sözü alan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem; Vatan Partisi’nin çalışmalarını beğeni ile takip ettiğini, aydınlanmadan ve bağımsızlıktan yana olan milli güçlerin büyümesi ve etkili hale gelmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Tabip Odası olarak son dönemde yürüttükleri çalışmaları anlatan Önem; “Tabip Odaları olarak bizler de siyasi atmosferin etkilerini yaşıyoruz. Türk Tabipler Birliği’nin Merkez Konseyi’nin 24 Nisan’da Ermenistan Tabipler Briliği’nden özür dileyen açıklaması ve buna benzer açıklamaları meslek örgütü olarak verdiğimiz mücadeleye gölge düşürür hale geldi. Biz de 22 Tabip Odası olarak yaptığımız toplantılar sonucu Bağımsız Hekimler Platformu’nu kurduk” dedi. Platformun çalışmalarının Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi seçimlerini etkileyeceğini belirten Önem; Bağımsız Hekimler Platformu’nu bugünün Birinci Meclisi’ne benzettiğini belirtti.

Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nde görev yapan aile hekimleri ve hemşirelerin 20-21-22 Mayıs’ta yaptıkları üç günlük grevi ve aile hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma zorunluluğu getiren yasal düzenlemeyi aktaran Önem; hekimlerin, sağlık emekçilerinin fikrinin alınmadığı kararlar ile sağlık sistemi alt üst edildiğinin belirterek halkın nitelikli ve parasız sağlık hakkından yararlanabilmesi için, meslek hakları için kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi.

denizli-vatan-partisi-tabip-odasi-ic
PARASIZ VE NİTELİKLİ SAĞLIK
Bağımsız Hekimler Platformu’nun kurulmasına çok sevindiklerini belirten Vatan Partisi heyeti, her konuda yardıma hazır olduklarını belirtti. Platformun dönem sözcülüğünü yürüten Prof. Dr. Gökhan Önem’i tebrik eden Korkmazcan; “Cumhuriyet’in ekonomi politikalarının bir kenara bırakılmasıyla başlayan süreç özelleştirmelerle ve kamu kurumlarının kapatılmasıyla bu duruma geldi. Mevcut sağlık sistemi de bu sürecin sonucu. Sağlıktan eğitime bir düzeltme ancak mevcut sistemi topykun değiştirmeyle mümkün olacak bu da milli hükümeti kurmakla gerçekleşecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı