REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi’nden Menderes’te kirlilik eylemi

Vatan Partisi’nden Menderes’te kirlilik eylemi

Vatan Partisi, Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlenmeye dikkat çekmek ve kirliliğin önlenmesi için parti olarak geliştirdikleri projeyi açıklamak için Sarayköy’de eylem yaptı. Eyleme, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan ile Hasan Atilla Uğur ile Aydın ve Denizli milletvekili adayları da katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2015 Pazartesi, 09:27

Osman Nuri BOYACI – Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

Vatan Partisi, Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çekmek için “Geleceğimiz İçin Menderes Havzası Buluşması” eylemi düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili adayı Hasan Korkmazcan, Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı Hasan Atilla Uğur’un yanı sıra Aydın ve Denizli milletvekili adayları ile yaklaşık 300 partili Sarayköy’de toplandı.

Parti ve Türk bayraklarıyla Belediye Meydanı’na kadar yürüyen partililer “Büyük Menderes kirletilemez”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve Menderes Havzası vatandır. Kirletilemez” sloganları attı. Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletkvekili adayı Hasan Korkmazcan, Büyük Menderes nehri ve havzasının yıllardır süregelen ihmaller sonucu kirlendiğini belirterek, “Bu kirlilik sadece kimyasal evsel atıkların kirliliği değildir, bu rant düşkünlüğünün açgözlülüğün kirlettiği bir ülkenin pırıl pırıl ırmaklarının geldiği resimdir. Menderes ırmağına bakarak Türkiye’nin ne kadar kötü yönetildiğini görebilirsiniz. Bugün ise açgözlülük, rant düştünlüğü Menderes’in sadece suyunu değil toprağını, havasını ve iklimini zehirlemiştir. Bu zehirlenmeye bugün ‘dur’ diyoruz” dedi.

Korkmazcan, sanayi ve şehir atıklarının arıtılmadan Menderes’e verilmesi sonucu arazilerin çoraklaştığını, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Denizli’ye arıtma tesisi yapılmadığını, Sarayköy Tekkehamamlar Termal Sağlık Turizmi Bölgesi’nin iptal edilerek çiftçilerin haklarının çiğnendiğini ve bölgenin plansız enerji yatırımlarının çevreyi tahrip etmesine sessiz kalındığını belirtti. Parti olarak havzada bütüncül koruma, geliştirme ve kirliliğin önlenmesi projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili adayı Hasan Atilla Uğur ise Büyük Menderes’i kirletenlerden hesap soracaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı