REKLAMI GEÇ

Karaca’dan Erdoğan’a sert eleştiri

Karaca’dan Erdoğan’a sert eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kendisine 300 odalı bir yazlık saray yaptırdığını ve bunun için 40 bin ağacı katlettiğini söyledi. Karaca, “Bunu halka duyuran haberlere de yayın yasağı getirildi. Ülkemizin geldiği durum ortada” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2018 Perşembe, 18:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan’ın geçtiğimiz Mart ayında başlatılan “Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim” kampanyası kapsamında 23 milyon haneye bir mektupla birlikte karaçam tohumu gönderdiğini belirten Karaca, bir yandan da kaçak yazlık saray inşaatı için yaklaşık 40 bin ağaç kestirdiğini halktan saklamak istediğini ifade etti.

Karaca, “Cumhuriyet Gazetesi’nin ‘Erdoğan’ın yazlık sarayı için 40 bin ağaç kesildi’ haberi gazetenin internet sitesi başta olmak üzere yayınlandığı tüm internet sitelerinde bizzat kendisinin başvurusuyla engellenmiştir. Ülkemizdeki haber alma özgürlüğü adına yaşanan bu vahim tablo ilk değildir. Haberlerin internette dahi bulunamaması için uyguladıkları bu sansür, ülkemizde haber alma özgürlüğü açısından olduğu kadar demokrasi tarihimiz açısından da kara bir leke olarak hafızalarda kalacaktır” dedi.

Muğla’nın Marmaris İlçesi Okluk Koyu’nda bulunan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği 4 oda bir salondan ibaret 230 metrekarelik Cumhurbaşkanlığı konutunun, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan için yıkılarak, yerine 300 odalı 65 hektarlık bir alan talan edilerek yeniden konut yapıldığını anlatan Karaca, “Bu yazlık saray için 40 bine yakın sığla ve çam ağacı kesildiğini halktan saklamak için önce güvenlik kuvvetleri ile aşılmaz duvarlar örülmüş, vatandaşlarımız yaşam alanlarına ve doğasına sahip çıkmak için mücadele etmek istediğinde damperli kamyonlarla engellenmiştir. Uydudan çekilen fotoğraflarla doğa katliamı belgelendirildiğinde ise engeller, yasaklar bu kez basına yöneltilmiş ve habere yayın yasağı getirilmiştir. AKP Genel Başkanı bir yandan, ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim’ diye mektuplar gönderirken, bir yandan da yazlık saray aşkı için 40 bine yakın ağacın katledilmesine göz yummaktadır” dedi.

AK Parti’nin 16 yıldır uyguladıkları ekonomi politikalarıyla sanayiciyi, esnafı, işçiyi, memuru en başta da köylüyü perişan ettiğini dile getiren Karaca, “Milletten toplanan vergilerle sürdürdükleri şatafatlı hayatlarından ülkenin ekonomik dar boğazdan geçtiği bugünlerde dahi vazgeçmemektedir. 25 Haziran’da bu her alanda olduğu gibi doğa talanına da halk “TAMAM” diyecektir” diye konuştu.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Karaca, “AKP Genel Başkanının bizim vergilerimizle gönderdiği tohumlarını 24 Haziran’a kadar iktidarın ulaşamayacağı bir yerde saklamalarını rica ediyoruz. 25 Haziran sabahı aydınlık bir gelecek, çağdaş bir Türkiye için birlik, barış ve huzur tohumlarımızı birlikte ekeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı