REKLAMI GEÇ

Güney’de incelemelerde bulundu

Güney’de incelemelerde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yağmur sonrası sel felaketi yaşayan ve büyük zarar oluşan Güney’de incelemelerde bulundu. Selin zararlarının doğal afetten değil, yönetim yetersizliğinden kaynaklandığını söyleyen Karaca, “Güney afet bölgesi ilan edilmelidir. Sigortası olup olmadığına bakılmaksızın tüm vatandaşların zararları devlet tarafından karşılanmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2018 Perşembe, 16:00

Güney önce dolu, ardından yağmurla oluşan sel felaketiyle sarsıldı. Selin yarıp geçtiği Güney’de incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ilçenin perişan durumda olduğunu söyledi.

İncelemelerinin ardından vatandaşlara seslenen Karaca, dolunun ve yağmurun doğal afet olduğun ve Allah’tan geldiğini hatırlattı, ancak yerel yönetimlerin becerikli adımlarıyla ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.

CHP’nin Güney’de iktidar olduğu dönemlerde bundan çok daha fazla yağmurun yağdığını, ancak hiçbirinde böyle bir afete maruz kalınmadığını ifade eden Karaca, “Güney halkına zarar vermeden yağmur sularının yer altından deşarjını sağlayan logar kapakları kapatıldı. Burada 4 yıldan beri devam eden altyapı çalışmalarının bitmez tükenmez eziyetini yaşayan Güney halkı kapatılan logar kapakları nedeniyle sel felaketini yaşamıştır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi, yerelde de kenti yönetemiyorlar” dedi.

24 Haziran’dan sonra işin ehline bırakılacağın anlatan Karaca, “Güney halkının mağduriyeti hızla giderilmelidir. Buna neden olanlar, sandıkta sonuçlarını görecektir. Güney’de yaşanan dolu nedeniyle de büyük zarar var. Öncelikle Güney’in doğal afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Tarsim sigortası olup olmadığına bakılmaksızın, mağduriyetleri gidermek zorundasınız. İktidarın temel görevi vatandaşların yaşadığı doğal afetlerin zararlarını karşılamak ve onlara rahat bir nefes aldırmaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı