REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi’den çağdaş eğitim çağrısı

CHP Merkezefendi’den çağdaş eğitim çağrısı

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, 99. yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlikv e Spor Bayramı arifesinde gençlerin eğitim sorunlarına dikkat çekti. Bir kişinin protestosu ve ardından yaşanan gözaltı ile başlayan etkinlikte geleceğin gençlerin elinde olduğunu söyleyen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “CHP her alanda olduğu gibi eğitimde de adaletin sağlanmasının teminatıdır. Bizler artık ‘Tamam’ diyoruz” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2018 Cuma, 18:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe Teşkilatı, Candoğan Parkı önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, milletvekili aday adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

GERGİN BAŞLANGIÇ
CHP İlçe Başkanı Tolga Varlıker açıklama yapmaya hazırlanırken, kalabalık arasından yükselen bir protesto nedeniyle hareketli anlar yaşandı. Slogan atarak CHP’lilerin üzerine yürümeye çalışan bir kişiye çevrede güvenliği sağlayan polisler müdahale etti. Yere yatırılan ve kelepçelenen protestocu ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

İL BAŞKANI MAHİR AKBABA
İlk açıklamaya CHP İl Başkanı Mahir Akbaba yaptı. CHP için eğitimin olmazsa olmaz olduğunu belirten Akbaba, eğitimde içerikte olduğu gibi nitelikte de ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Akbaba, “Eğitim sistemi içinde sınavdan sınava sürüklenen çocuklar, tek bir sınavla geleceğini oluşturmaya çalışan gençler hüsrana uğradı. Öğrenciler ve aileleri yarış atı değildir. Onları bu temponun içine sokmak haksızlıktır. Eğitim sistemini sadece bir müfredat olarak, Atatürk’ten yoksun, çağdışı bir şekilde sürdürmekle başarı olma şansımız yoktur. CHP olarak hükümetin atacağı her türlü adımın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

VARLIKER: “AYNI KARARLARI ALIP, FARKLI SONUÇLAR BEKLİYORLAR”
Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, 19 Mayıs’da başlayan bağımsızlık mücadelesinin 99. yıldönümünü kutlayacaklarını belirterek, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan etmiştir. Ancak bugüne baktığımızda gençlerimiz, birçok sorunla karşı karşıyadır. 2002 yılından bugüne eğitimde reform adı altında sürekli aynı kararlar alınıp, farklı sonuçlar beklenmektedir. 16 yılda 7 eğitim bakanı değişti, 14 farklı sistem getirildi. Öğrencileriz başladıkları müfredat bir yana, sistemle dahi okullarını bitiremiyorlar” dedi.

Son olarak TEOG yerine adrese dayalı liselere giriş sistemi getirildiğini ifade eden Varlıker, “Ülkemizde 8. sınıfa giden bir milyon 200 bin öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerimizin sadece 126 bin 536’sı ‘nitelikli’ denilen 1.367 okula yerleştirilecek. Bu okulların 747’si de imam hatip lisesi ve meslek lisesinden oluşuyor. Birçok ilçede yüzde 10’luk dilimde öğrenci alacak okul bulunmuyor” diye konuştu.

Nitelikli okul kriterlerini de eleştiren Varlıker, “Gözde okullarımızdan TEV Anadolu Lisesi niteliksiz okullar arasına alınırken, Merkezefendi Belediyesi’nin yaptığı, Anadolu imam hatip lisesi henüz eğitim hayatına başlamadan nitelikli okul listesine alınmıştır. Ne yazık ki Babadağ, Çivril ve Tavas dışında hiçbir ilçede nitelikli okul bulunmamaktadır. Veliler bu durumda ya zorunlu göç yapacak, ya da çocuklarını özel okullara göndermek zorunda kalacaktır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Dünya’da her alanda saygın bir ülke olmayı hak ettiğini belirten Varlıker, bunun sağlamanın birinci yolunun bilimsel ve laik eğitim sistemi olduğun vurguladı.

Atatürk’ün, “Sözlerim ileriki zamanlarda bilime ters düşerse, bilimi seçin” dediğini hatırlatan Varlıker, “Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş eğitime giden yolu göstermiştir. Ulusal değerlerimiz ile evrensel değerleri, akıl ile mantığı, eşitliği, bir arada, birbirine saygılı yaşamı çocuklarına öğretebilen bir Türkiye, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı