REKLAMI GEÇ

Tolga Varlıker’den STK’lara ‘Sessiz Kalmayın’ çağrısı

Tolga Varlıker’den STK’lara ‘Sessiz Kalmayın’ çağrısı

DENİB Başkanı Memişoğlu’nun reeskont kredilerinde kurun sabitlenmesine ilişkin olumlu karşıladıkları yönündeki açıklamasına CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’den itiraz geldi. Varlıker, “Bir haftadır açıklama yapmak için iyi bir haber mi bekledin?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2018 Cumartesi, 11:10

Dövizdeki şiddetli artışı önleme yönündeki müdahaleleri başarılı olmayan Merkez Bankası son olarak reeskont kredilerinde döviz kurlarını sabitleme kararı aldı. Piyasaya nakit akışının sağlanması bakımından önemli olan bu hamleden sonra Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu bir değerlendirmede bulunarak; atılan adımın ihracatçı açısından da önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Memişoğlu’nun açıklamalarına CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’den hem destek hem de itiraz geldi.
Atılan adımın önemine değinen Varlıker, Memişoğlu’nun sektör temsilcileri adına açıklama yapmak için iyi bir haber bekledikleriğini ileri sürdü ve “Önemli olan kötü rakamları değerlendirmek. Sizler bunu yaparken hükümeti eleştirmiş olmazsınız. Bu bulunduğunuz koltuğun hakkını vermektir” dedi.

Memişoğlu’nun bugünkü gazetelerde yer alan açıklamasına ilişkin konuşan Varlıker; “Son bir haftadır Türkiye ekonomisi çok konuşulacak gelişmeleri arka arkaya yaşamaya devam ediyor. Anlıyorum ki; siz de son günü, yani haftanın tek olumlu haberini beklemişsiniz… Dolar 4,90’ı, Euro ise 5,75’i geçtiğinde veya Merkez Bankası borç verme faiz oranını 300 baz puan arttırıp faizi yüzde 13,50’den 16,50’ye yükselttiğinde ve hatta enflasyon nisan ayında yüzde 11’e dayandığında da çıkıp basınımıza demeç verebilirdiniz. İyi şeyleri herkes çıkar söyler önemli olan kötü rakamları değerlendirebilmektir. Çünkü bu rakamlar da iş hayatının gerçekleridir. İşte bu gerçekleri de anlatabilelim ki, esnafa, sanayiciye ve iş insanlarına yol gösterebilmiş olalım. Sizler bunu yaparken hükümeti eleştirmiş olmayacaksınız. Sizler buhranlı dönemden nasıl çıkacağımızı anlatanlar olacaksınız. Bu siyasi eleştiri yapmak değildir. Bu bulunduğunuz koltuğun hakkını vermektir. En zor durumda sizden beklentisi olanların yüreğine su serpmektir. Esas konuşmasını beklediğimiz, iş dünyasının yansıması oda temsilcileridir, Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Sessiz kalmayın… Çıkıp konuşun, anlatın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı