REKLAMI GEÇ

CHP’den camide siyasete itiraz

CHP’den camide siyasete itiraz

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyareti öncesi cami alanlarına afişlerinin asılmasına tepki gösterdi. Varlıker, “Camide siyaset”i İlçe Seçim Kurulu’na taşıdı, gereğinin yapılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2018 Cumartesi, 13:58

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Haziran’da Denizli’ye yapacağı ziyaret öncesinde kentin bir çok alanına afiş ve pankartlar asıldı, vatandaşlar mitinge davet edildi.

Ancak, Yüksek Seçim Kurulu’nun “Propaganda Usul ve Esasları”na yönelik aldığı kararlarda cami alanları ile iskana açılmayan yapılarda siyasi partilere veya cumhurbaşkanı adaylarına ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemelerin asılamayacağı hüküm altına alındı.

VARLIKER’DEN CAMİDE SİYASET İTİRAZI
Bazı camilerin bahçelerine ve iskana açılmayan binalara AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerinin asılması üzerine CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker harekete geçti.

298 sayılı Kanun, Yüksek Seçim Kurulu’nun 331 ve 332 sayılı ile Merkezefendi İlçe Seçim Kurullarınca alınan 2018/2 sayılı kararları hatırlatan Varlıker, “Açıkça belirlendiği üzere, cami alanları, konut veya işyeri olarak kullanılmayan binalar ile “iskâna açılmamış” ya da “inşaat halindeki” yapılara siyasi partilere veya cumhurbaşkanı adaylarına ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemelerin asılamayacağı hüküm altına alınmıştır. İlgili kanun ve kararlar Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl ve Merkezefendi ilçe başkanlığı tarafından hiçe sayılarak ve aşırıya kaçılarak ihlal edilmiştir” dedi.

Altıntop Mahallesi’nde bulunan Çaybaşı Camisi ile Kayıhan Camisi’nin duvarlarına “Cumhurbaşkanımız Denizli’de” ibaresini, AK Parti’nin amblemini ve Erdoğan’ın fotoğrafını içeren afişlerin asıldığını tespit ettiklerini belirten Varlıker, “İlçe başkanlığımızca durum Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurullarına intikal ettirilmiş olup, buna benzer durumlar hakkında gereğinin yapılması açısından ilçe başkanlığımıza bildirimde bulunulması istenmiştir” dedi.

Yasalar hiçe sayılarak azılan afişlerin derhal indirilmesini isteyen Varlıker, “İndirilmediği takdirde ilgili kamu görevlileri ve Cumhurbaşkanı adayı temsilcileri ile siyasi parti il ve ilçe yöneticileri hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı