REKLAMI GEÇ

Denizli Milletvekilleri mazbatalarını pazartesi günü alıyor

Denizli Milletvekilleri mazbatalarını pazartesi günü alıyor

Denizli’yi 27. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek olan milletvekilleri mazbatalarını pazartesi günü alıyor. Mazbatalarını önce CHP, ardından İYİ Parti, son olarak da AK Parti milletvekilleri alacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2018 Cumartesi, 11:49

24 Haziran Seçimlerinde sandıktan çıkmayı başaran Denizli milletvekilleri için süreç işliyor. Vekilliklerinin belgesi olan mazbatalarını almaya hazırlanan milletvekilleri Pazartesi günü ilk adımı atmış olacak.

Milletvekilleri Pazartesi günü Adliye binası 3. katta bulunan İl Seçim Kurul Başkanı Hakim Necla Akkuş’un makamında olacak.

ÖNCE CHP’Lİ VEKİLLER ALACAK
İl Seçim Kurul Başkanı Hakim Necla Akkuş, saat 10.00’da CHP Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Kazım Arslan ve Teoman Sancar’ı kabul edecek, mazbatalarını verecek.

İYİ PARTİ 2. ALACAK
CHP’li vekillerin ardından İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de mazbatasını İl Seçim Kurul Başkanı Hakim Necla Akkuş’un elinden alacak. Öztürk’ün mazbata alma saati ise 10.30 olarak açıklandı.

AK PARTİLİ VEKİLLER EN SON ALACAK
24 Haziran Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök mazbatalarını en son alacak. İl Seçim Kurul Başkanı Hakim Necla Akkuş, AK Partili vekillerin mazbatasını saat 11.00’de verecek.

MAZBATALARINI ALIP, KAYIT YAPTIRACAKLAR
27. Dönem Denizli Milletvekilleri mazbatalarını almalarının ardından Ankara’ya gidecek ve Meclis kayıtların yaptıracak. Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni vekil kayıtlarının yapılmasının ardından yemin için toplanacak.

Vekillerin yemin etmesinin ardından yeni bir süreç başlayacak. Meclis başkanlığı için partilere 5 gün süre verilecek, ardından da 5 günlük süreç içinde Meclis’in yeni başkanı belirlenecek.

Meclis başkanının seçilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim’e kadar sürecek tatile girecek. Yeni vekillerin bu süreci bölgelerinde teşekkür ziyaretlerine ayırması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı