REKLAMI GEÇ

Erdoğan ve İnce partilerini solladı

Erdoğan ve İnce partilerini solladı

24 Haziran Erken Genel Seçimleri Ak Parti’nin, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri de Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. Adaylar ve partileri değerlendirildiğinde, Denizli’de Erdoğan AK Parti’ye, İnce de CHP’ye fark attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2018 Pazartesi, 11:46

24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri tamamlandı. Ortaya çıkan sonuçlar Denizli bazında değerlendirildiğinde ortaya ilginç bir tablo çıktı. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayip Erdoğan ve Muharrem İnce, partilerini solladı ve daha fazla oy aldı.

AK PARTİ VE ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran Seçimleri’nde Denizli’den 317 bin 608 seçmenin olurunu aldı ve yüzde 47.8’lik başarıya imza attı. Partisi ise bu performansı gösteremedi. AK Parti 263 bin 994 oyla yüzde 39.8 bandında yer alabildi. AK Parti’nin MHP ile yaptığı Cumhur İttifakı ve destek aldığı BBP baz alındığında da ortaya çıkan farkın MHP ve BBP’li seçmenin oylarından kaynaklandığı görülüyor. Milletvekilinde partisine oy veren MHP’liler Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ı tercih etti. BBP’nin oyları da Erdoğan’ın oldu.

CHP VE MUHARREM İNCE
Cumhurbaşkanı ile partisi arasındaki oy farkı asıl CHP’de ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Denizli’den 235 bin 101 oy aldı. Bu oy İnce’ye yüzde 35.4’lük bir oran getirirken, partisi CHP aynı performansı gösteremedi. CHP güç kaybetti, 186 bin 981 oy aldı. Bu da partiye ancak yüzde 28.2 oranını getirdi. Aradaki yüzde 7.2’lik oy farkı ise Millet İttifakını oluşturduğu İYİ Parti ve Saadet Partisi ile dışarıdan destek veren Demokrat Parti’nin oyları oluşturdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı