REKLAMI GEÇ

Genel Başkan Yardımcılarından biri kazandı, biri kaybetti

Genel Başkan Yardımcılarından biri kazandı, biri kaybetti

24 Haziran Milletvekili Seçimleri, CHP ve MHP için farklı iki sonuç ortaya çıkardı. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca seçimi kazandı ve Ankara’nın yolunu tuttu, MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ise kaybeden oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2018 Pazartesi, 14:01

24 Haziran Milletvekili Seçimleri’nin sonuçları CHP ve MHP adına ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. Her iki partinin de ilk sırasında partilerinin üst yönetimlerinde görevli olan Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Emin Haluk Ayhan yer alıyordu.

KARACA YÜKSELİŞİNİ VEKİLLİKLE SÜSLEDİ
7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca, 1 Kasım seçimlerinde yurtdışı oylarının dağıtılmasının ardından büyük şok yaşamış ve meclis dışı kalmıştı.

Yılmayan ve seçimlerden kısa süre sonra gerçekleştirilen seçimde CHP Parti Meclisi Üyesi olan Gülizar Biçer Karaca, siyasi arenadaki yükselişini sürdürdü. Bir sonraki seçimlerde bu kez ciddi oy alarak 5. sıradan parti meclisine giren Karaca, partisinin üst yönetiminin dikkatini daha fazla çekti, MYK’ya girdi ve genel başkan yardımcısı oldu.

24 Haziran Erken Genel Seçim kararı alınmasının ardından CHP Genel Merkezi’nde oluşan Denizli milletvekili aday listesinin ilk sırasında yer alan Karaca, 25 Haziran sabahına yeniden milletvekili olarak uyandı.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLEMEDİ
24 Haziran seçimlerinin kaybedeni MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan oldu. 1 Kasım seçimlerinde aldığı yüzde 14.73’lük oy ile Emin Haluk Ayhan’ı bir kez daha meclise gönderen Denizli MHP, bu kez aynı başarıyı gösteremedi. Oylarında 5 puanlık bir düşüş yaşayan MHP’nin aldığı oylar Emin Haluk Ayhan’ı parlamentoya göndermeye yeterli olmadı.

Aday gösterilme sürecinde MHP tabanın da tepki gösterdiği Emin Haluk Ayhan, meclis dışında kalmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı