REKLAMI GEÇ

“Kapat gitsin” dediler, parklarda buluştular

“Kapat gitsin” dediler, parklarda buluştular

Birleşik Haziran Hareketi, yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde havuz medyasında muhalif seslere yer verilmemesini farklı bir etkinlikle protesto etti. Sosyal medyada “Öyleyse #KapatGitsin” etiketiyle örgütlenen Birleşik Haziran Hareketi, televizyonları kapattı, parklarda buluştu. Denizli’deki buluşmanın adresi ise Adalet Parkı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2018 Cumartesi, 10:30

Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısı ve #KapatGitsin etiketiyle başlatılan havuz medyası protestosu sosyal medya üzerinden kısa sürede Türkiye ve dünya gündemine oturdu. #KapatGitsin Twitter’da Türkiye’de 1’inci dünya gündeminde 4’üncü sıraya yükseldi.

Türkiye’nin dört bir yanından çağrıya ses verildi, illerde havuz medyasını kapatan vatandaşlar belirlenen parklarda bir araya geldi.

DENİZLİ’DE BULUŞMANIN ADRESİ ADALET PARKI
Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısına ses veren Denizlililerin buluşma adresi ise Adalet Parkı oldu. Burada buluşan Denizlililer sohbet etti, siyaset ve yaklaşan seçimler üzerine değerlendirmeler yaptı.

ÇOBAN: “HALKIN SESİNİ SUSTURAMAYACAKLAR”
ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, Birleşik Haziran Hareketi’nin ses getiren protestosunu değerlendirdi. Tek adamın medyanın yüzde 90’ını tahakkümü altında tuttuğunu belirten Çoban, muhalefetin sesinin tamamen kısıldığını söyledi.

Çoban, “Önümüzdeki seçimlere giderken ortada adaletsiz bir süreç ve eşit olmayan bir süreç yaşanıyor. Birleşik Haziran Hareketi de bu adaletsizliğe dikkat çekmek, havuz medyasını protesto etmek amacıyla #KapatGitsin etiketiyle çağrı yaptı. Toplumun belli bir kesimi bu çağrıya kulak verdi, protestoya katıldı, Adalet Parkı’nda bir araya geldi. Vatandaşlar burada çay içip sohbet etti” dedi.

Havuz medyasında yaşanan durumun AKP’ye oy veren kesimler tarafından bile tepkiyle karşılandığını belirten Orhan Çoban, “Muhalefet ve halk sesini farklı mecralardan duyurmaya çalışacak. Engellemeler halkın sesini susturamayacak. Halk kendi arazında özgürce haberleşmeyi sağlayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı