REKLAMI GEÇ

Bu iki ilçede gözlemci ihtiyacı alarm seviyesinde!

Bu iki ilçede gözlemci ihtiyacı alarm seviyesinde!

Oy ve Ötesi sandık gözlemcileri ihtiyacını belirlemek üzere Türkiye Öncelik Haritasını yayınladı. Önceliklere göre 6 ayrı renkte gösterilen ilçelerden en yüksek sayıda gözlemciye ihtiyaç duyulanları kırmızı renkte belirtiliyor. Haritaya göre Denizli’nin en büyük iki ilçesi de kırmızı renkte.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2018 Salı, 14:55

Oy ve Ötesi Derneği Türkiye’nin gözlemci ihtiyaç önceliğini ortaya koyan “Türkiye Öncelik Haritası” oluşturup resmi internet sitesinden yayınladı.

Oyveotesi.org isimli internet sitesinden yayınlanan haritada sandık gözlemcisi ihtiyacına göre ilçeler 5 ayrı renkte gösteriliyor. Beyaz, açık mavi, mavi, açık kahverengi, kahverengi ve kırmızı renkteki ilçelerde en çok gözlemciye ihtiyaç duyulan ilçeler kırmızı renkle gösteriliyor.

Sandık gönüllüsü olmak isteyenlerin bir yazılım sayesinde internet üzerinden müşahitlik başvurusu yapabildiği haritada istediği ilçede müşahitlik yapmak isteyenler bir form dolduruyor. Yazılım gönüllüyü yakındaki daha çok gözlemciye ihtiyaç duyulan bir ilçede müşahitlik yapmaya da sevk ediyor.

Türkiye’nin müşahitlik konusunda alarm veren kırmızı renkteki ilçeleri arasında Denizli’nin en büyük iki ilçesi de yer alıyor. Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri’nin sandık müşahidi ihtiyacının yüksek olduğu gözlenen haritada Tavas, Acıpayam ve Çivril ilçeleri için de önemli ölçüde gönüllü gözlemci aranıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı