REKLAMI GEÇ

Seçmen listeleri askıya çıkarıldı

Seçmen listeleri askıya çıkarıldı

24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin takvim işliyor. Seçmen listeleri bu sabah muhtarlıklarda askıya çıkarıldı ve 12 Mayıs’a kadar kalacak. Adres taşımak isteyenler ile engelli ve yatalak hastalara ilişkin başvurular da bu süreçte yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2018 Çarşamba, 09:48

Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran seçimlerine ilişkin hazırladığı takvim gereği seçmen listeleri bu sabah saat 08.00 itibari ile muhtarlıklarda askıya çıktı. 12 Mayıs’a kadar askıda kalacak listelerde sorun yaşayan seçmenler bu süre içinde değişiklik işlemleri için başvuruda bulunabilecek.

SEÇİM YERİ SORGULAMA NASIL YAPILACAK?
Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebileceksiniz.

ENGELLİ VE YATALAK HASTALAR DİKKAT
Takvime göre, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuruları da başladı.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTEYENLER DİKKAT!
Adres değişikliği yapmak isteyenlere yönelik başvuru takvimi ise daha önce işletilmeye başlanmıştı. 30 Nisan’da başlayan adres değişikliği talepleri de 12 Mayıs’a kadar alınmaya devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı