REKLAMI GEÇ

Yırtık çuvallar, yıpranmış oy pusulaları tespit edildi

Yırtık çuvallar, yıpranmış oy pusulaları tespit edildi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Sevindik, Selçukbey ve Karaman Mahallesi’ndeki 3 sandık bölgesinden yırtık oy pusulası çuvalları ve yıpranmış pusulalar tespit edildiğini söyledi, gerekli itirazların yapıldığını ve tutanakların hazırlandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2018 Pazar, 13:44

Sevindik Mahallesi Şehit Hasan Eser Ortaokulu, Selçuk Bey Mahallesi Lütfi Ege Anadolu Lisesi ve Karaman Mahallesi Nevzat Erten Ortaokulu’ndan, oy pusulalarının içinde bulunduğu çuvalların yıprandığı ve oy pusulalarının zarar gördüğü iddiaları CHP’yi harekete geçirdi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, 3 seçim bölgesinden benzer şikayetlerin gelmesi üzerine harekete geçtiklerini ve gerekli müdahaleleri yaptıkların söyledi.

Oy pusulalarının içinde bulunduğu çuvalların yırtık olduğunu ve pusulaların da hasar gördüğünü belirlediklerini anlatan Varlıker, “Devreye girdik, gerekli itirazlarımızı yaptık ve tutanakları hazırlattı. Her 3 seçim bölgesinde de benzer durum var. Bunun nedenini sorduğumuz İlçe Seçim Kurulu’ndan, görevlilerin oy pusulası bulunan çuvalları taşırken yerden sürüklenmesinden kaynaklı yıpranmaların olduğun söylediler” dedi.

Önemli konunun önlem alınmaması ve çuvalların değiştirilmemesi durumunda sandıklarda oyların da aynı çuvallar ile taşınacağını hatırlatan Varlıker, “Bu nedenle acilen çuvalların değiştirilmesi gerekiyor. Halkımızın tercihlerinin doğru bir şekilde yansıması için bu sürecin de takipçisi olacağız. Bunda kusurlu bulunanlarla ilgili gerekli şikayetlerimizi de yapıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı