REKLAMI GEÇ

CHP ve İYİ Parti itiraz etti, Erdoğan afişleri kaldırıldı

CHP ve İYİ Parti itiraz etti, Erdoğan afişleri kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Denizli’ye yapacağı ziyaret öncesi camiler başta olmak üzere Pamukkale Üniversitesi ve iskana açılmayan yapılara açılan afişleri tartışma konusu olmuştu. CHP ve İYİ Parti’nin itirazlarının ardından afişler kaldırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2018 Pazar, 12:04

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyareti öncesi cami alanlarına afişlerinin asılmasına tepki göstermişti. Varlıker, “Camide siyaset”i İlçe Seçim Kurulu’na taşırken, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün de PAÜ’ye asılan afişlerin kaldırılmasına nezaret etti.

İTİRAZLARIN ARDINDAN CAMİLERDEN KALDIRILDI
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in İlçe Seçim Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurusunun ardından kısa süre içinde sonuç alındı. Erdoğan’ın cami çevresine ve iskana açılmayan binalara asılan afişleri kaldırıldı.

PAÜ’DEKİ AFİŞLER DE KALDIRILDI
Yasal olmamasına rağmen cami avlularına asılan afişlerin kaldırılmasını, PAÜ’deki afişler izledi. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, saha çalışması için kampüs bölgesinde bulundukları sırada yerleşkeye Erdoğan afişlerinin asıldığını gördüklerini belirterek, bunun kanunsuz olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

Yapılanın bir seçim gezisi olduğunu ifade eden Akgün, bir siyasi partinin genel başkan posterinin tarafsız kalması gereken üniversiteye asılamayacağını söyledi.

Akgün, “Biliyoruz ki kanun dinlemeyen, halkın parası ile kılıfına uydurup siyasi parti reklamı yapan, kamunun malı olan binaları, üst geçitleri iktidar partisine reklam panosu yapan belediyeler var. Vatandaşın parası ile siyaset yapmak en basit hali ile günahtır, bu ayıba bir de üniversite dahil olunca derhal girişimlerde bulunup yasa dışı olarak asılan posterin indirilmesini sağladık“ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/