REKLAMI GEÇ

İyi Parti 37 adayını tanıttı

İyi Parti 37 adayını tanıttı

İyi Parti’de Denizli’den milletvekili aday adayı olabilmek için yapılan başvuruların sayısı 37 oldu. İl yönetimi bugün tüm adayları topladı ve tanıttı, hem de kendilerini anlatmalarına fırsat tanıdı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2018 Pazar, 17:29

İyi Parti’de milletvekili aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından İl Başkanı Hasan Akgün tüm adayların katılımı ile tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Keleci Kardeşler Restoran’daki toplantıda adaylar kendilerini anlattı.

Denizli’den milletvekili adayı olmak isteyen partililer arasında daha önce Anavatan Partisi Meclis Grup Başkanvekilliği görevinde bulunmuş olan Beyhan Aslan, Buldan eski Belediye Başkanı Temel Başbuğ, MHP İl eski başkanlarından Zafer Kaplan gibi isimler öne çıktı. Partinin Denizli’deki kurucu il başkanı Yasin Öztürk anons edildiğinde ise salon adeta inledi.

İŞTE İYİ PARTİ’NİN MİLETVEKİLİ ADAYLARI
İyi Parti’de Denizli milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan 37 isim şöyle: Ayşe Dayıoğlu, Başak Gezer, Batuhan Özyurt, Beyhan Aslan, Derya Koç, Emine Sağlık Kanatsız, Emir Gazi Tosun, Fatma Mert, Funda Yalınkılınç, Gülnur Oymak, Gülümser Gökçe Acar, Hasan Erdoğan, Hüseyin Köseoğlu, Levent Aslan, Mehmet Ali Uzakgider, Mehmet Ertuğrul Gökçe, Muhammet Tali, Murat Güngör, Mürşide Kaya, Nafiz Öz, Necmettin Karabacakoğlu, Nezir Akhan, Nuray Pakatçı,Niyazi Zalgı, Osman Çandır, Ramazan Yüksel, Seçil Akcan, Sultan Köse, Süleyman Hecebil, Şirin Ertuğrul, Şule Türkarslan, Temel Başbuğ, Tülay Şahin, Yahya Gençoğlu, Yasin Öztürk, Zafer Kaplan ve Zeynep Sözeri

DİVAN OLUŞTURULDU
Tanıtım toplantısını yönetmek üzere divan oluşturuldu. Zafer Bakırsoy’un başkanlık ettiği divanda il yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çobanoğlu, Fatih Coşkun, Raziye Akışık ve Tuncay Arslan görev aldı. Etkinliğin açılışını yapan Bakırsoy, “Türkiye’nin yarınları İyi Parti ile birlikte iyi olacak” dedi.

İL BAŞKANI SÖZ ALDI
Daha sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Hasan Akgün, Denizli’de 18 kişinin gayreti ile iyilik hareketinin başladığını belirterek; “Bize yapamazsın, bu partiyi kuramazsın dediler. Biz yaptık, kurduk” dedi.

Adaylara seslenen Akgün, “37 cesur arkadaşımız biz de sizinle yürüyeceğiz dediler. Amacımıza ulaşmak için yürümeye hep birlikt devam edeceğiz” diye konuştu. 21 Mayıs’tan sonra kesin aday listelerinin açıklanması ile birlikte 8 adayın kalacağını hatırlatan İl Başkanı Akgün aday adaylarına “Sadece 8 kişi olarak değil. 37 kişi olarak ylola devam etmeye söz veriyormusunuz?” diye sordu. Salondan ‘Söz’ yanıtı alan Akgün bu kez kadın partililerden Meral Akşener’i ilk kadın cumhurbaşkanı yapma sözü aldı. Kadınlara “Uyumayacaksınız, uyutmayacaksınız” diye seslenen Akgün; “Ey İyi Partililer. Asla yalnız yürümeyeceksiniz. Yönetim olarak biz de size söz veriyoruz. Artık cesaret korkuyu yenmiştir. 4 saatte 100 bin imzayı toplayarak yenmiştir” diye konuştu.

ADAYLAR TEK TEK KÜRSÜYE ÇIKTI
Akgün’ün konuşmasının ardından İyi Parti Denizli milletvekili aday adayları tek tek kürsüye çıkarak kendilerini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Akşener gibi eline kına yakan Gülnur Oymak partililere kınasını gösterirken Gülümser Gökce Acar; “Cesurlar hareketine katılmak için Ak Parti’den istifa ederek geldim” dedi

Aday adayı Hasan Erdoğan 24 Haziran’ın Türkiye’nin son seçimi olduğunu hatırlatarak, “Bu son seçim, kaybedilirse bir daha seçim olmaz” dedi.

Deneyimli siyasetçi Mehmet Ali Uzakgider ise “AKP ülkeyi psikolojik olarak çökertti. Bugün arefedir. 24 Haziran da bayramımız olacak” diye konuştu.

Aday adayı Mehmet Ertuğrul Gökçe; “Gübre özel tüketim malı mı ki ÖTV getiriyorsunuz?” diye sorarken “Milletimiz müsterih olsun, 24 Haziran güzel günlere gebedir” dedi.
Aday adayı Nafiz Öz, “O duvarlarınız bize vız gelir. 24 Haziran’da biz geliyoruz. Tek adam rejimi bitecek, başka şıkkımız yok” diye seslendi.

Genç avukat Seçil Akcan, “Türkiye’ye kadın eli değme zamanı gelmiştir. Davamız vatan ve millet davasıdır. Size buradan söz veriyorum koşullar ne olursa olsun hak ve hukuk mücadelesi vereceğim” diye konuştu.

Şule Türkarslan, “Ey AKP. Biz bu partili sana ve senin gibilerin düzenine karşı çıkmak, son vermek için kurduk” derken Yasin Öztürk ayakta alkışlanan konuşmasında “İyi Parti’yi millet kurdu” dedi. Öztürk, “24 Haziran’da Denizli’de yüz binler Türkiye’de ise milyonlar olduğumuzu görecekler” dedi. 15 Mayıs tarihini hatırlatan Öztürk, “Neden Denizli’de çoban ateşinin yandığını 15 Mayıs’ta Müftü Ahmet Hulusi Efendi söylemişti” dedi.
Zafer Kaplan ise “Denizli’yi çok iyi biliyorum, iyi tanıyorum. Sorunları biliyorum. Hep beraber üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

BEYHAN ASLAN TOPLANTIYA KATILMADI
Aday tanıtım toplantısına katılmayan isimler de oldu. Adaylığı sürpriz olan Beyhan Aslan’ın yanı sıra Derya Koç, Batuhan Özyurt, Başak Gezer, Osman Çandır, Fatma Mert, Emir Gazi Tosun, Levent Aslan ve Süleyman Hecebil toplantıda yer alamadı. İyi Parti’nin 23 yaşındaki adayı Muhammet Tali ise toplantıya gecikmeli katılınca konuşma sırasını daha sonra kullanmak zorunda kaldı. Tanıtım toplantısında tüm annelere karanfil dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/