REKLAMI GEÇ

Türkarslan: “Kadınlar Türkiye’ye İYİ gelecek”

Türkarslan: “Kadınlar Türkiye’ye İYİ gelecek”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, Liderleri Meral Akşener’e destek kampanyasına katıldı, ardından da Delikliçınar Bölgesi’nde esnafları ziyaret etti. Türkarslan, ülke kalkınmasının temel taşının kadınlar olduğuna dikkat çekti, “İYİ Parti politikaları ile kadınlar toplumsal yaşamda yeniden hak ettikleri yeri kazanacak. Kadınlar Türkiye’ye İYİ gelecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2018 Cuma, 11:06

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda devam ettiriyor. Her gün farklı bir bölgede vatandaşlarla buluşan, sohbet eden, sorun dinleyen Türkarslan, partisinin çözüm önerilerini sunuyor.

Delikliçınar Bölgesi’nde esnafları ziyaret eden Türkarslan, sohbetlerinde özellikle kadınlara yönelik yapılacak düzenlemeleri anlattı.

Kadının toplumsal yaşamın odağında ve üreten olacağını Belirten Türkarslan, Kadının Güçlendirilmesi Eylem Planı’nı hızla hayaça geçireceklerini söyledi.

Türkarlan, “Kadınları hayatın her alanında özne haline getireceğiz. Kadınların karar alma mekanizmalarında, siyasette, ekonomide, kültürel ve sosyal hayatta var olması için tüm engelleri kaldıracağız. Siyasette, devlet kurumlarında ve yerel yönetim kadrolarında kadınlar için kota getirerek, temsiliyetini ve katılımını artıracağız” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı yeniden yapılandıracaklarını ifade eden Türkarslan, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştüreceklerini kaydetti. Kadının Güçlendirilmesi Eylem Planı’nı kararlılıkla uygulayacaklarını vurgulayan Türkarslan, “Kadın yoksulluğun ve kadının içinde bulunduğu dezavantajlı koşulları ortadan kaldıracağız. Kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans anlayışıyla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kadınların işgücüne katılımlarını artırmak amacıyla, bakım hizmetleri için ayrılan sosyal yardım kaynaklarını iki katına çıkaracaklarını dile getiren Türkarslan, kadının emeğinin korunacağını, kayıt dışı çalışan kadınları sosyal güvenlik kapsamına alacaklarını anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/