REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Çiftçi emeğinin karşılığını alacak”

Öztürk: “Çiftçi emeğinin karşılığını alacak”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Yasin Öztürk, ziyaret ettiği Kale’de çiftçiler ve vatandaşlarla buluştu, partisinin tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini anlattı. Öztürk, büyükşehir ile statülerini kaybeden belediye ve köylerin geri verileceğini belirtti, stratejik ürünlerde çiftçinin emeklerinin karşılığını alacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2018 Pazar, 11:32

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Yasin Öztürk, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Kale’yi ziyaret etti. Karaköy, Gölbaşı, Narlı, Adamharmanı, Gülbağlık ve Çamlarca köylerinde vatandaşlarla buluşan Öztürk, partisinin tarım ve hayvancılık ile ilgili projelerini anlattı destek istedi.

STATÜLER GERİ VERİLECEK
İYİ Parti iktidarında büyükşehir statüsünün yeniden değerlendirileceğini belirten Öztürk, Mahalli İdareler Kanunu ve Büyükşehir Yasası ile tüzel kişiliklerini kaybeden belediye ve köylere, statülerinin geri verileceğini söyledi.

TÜTÜNCÜ PERİŞAN
Kale’nin büyük oranda tütün ile geçimini sağladığını anlatan Öztürk, “Tütünde önceden baş fiyat 1 karton uzun Samsun fiyatına eşdeğerdi. Şimdi verilen fiyat bunun 5’te biri bile değil. Tütüncü tamamen tüccarın insafına bırakılmış durumda” dedi.

STRATEJİK ÜRÜN POLİTİKASI
İktidarları döneminde stratejik tarım ürünü olan pamuk, şeker pancarı, tütün, fındık, üzüm gibi ürünlerin devlet tarafından destekleneceğini belirten Yasin Öztürk, İYİ Parti iktidarında çiftçinin emeğinin karşılığını alacağını kaydetti.

Çiftçinin temel giderlerinden olan mazot ve gübreden ÖTV’nin kaldırılacağı müjdesini de veren Öztürk, özel tüketim vergisinin keyfe keder harcamalar için olabileceğini, ama çiftçi için mazot ve gübrenin zorunlu harcama olduğunu ifade etti.

ÇİFTÇİ KREDİ BORÇLARINDA KOLAYLIK
Takibe düşmüş çiftçi kredileri üzerindeki faizi affedip anaparayı 5’e bölerek yapılandıracaklarını anlatan Öztürk, meraları ıslah ederek köy tüzel kişiliklerine aktaracaklarını, yem bitkisi üretimini artıracaklarını vurguladı.

Tarım kesiminde çalışan kadınların emekli olabilmeleri için de düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Öztürk, “Tarım işçisi 18-40 yaş arası kadınların 5 yıl boyunca SGK ödemeleri devlet tarafından karşılanıp, emekli olmalarını sağlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/