REKLAMI GEÇ

Türkarslan: “Sağlıkta ‘İYİ’lik reformu yapılacak”

Türkarslan: “Sağlıkta ‘İYİ’lik reformu yapılacak”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, sağlıkta “İYİ”lik reformu gerçekleştireceklerini belirterek, “Sağlık yönetimindeki çok başlılığın ortadan kaldırılacağını, kapsamlı bir sağlık reforma yapılacağını söyledi. Türkarslan, “Sağlık göstergeleri Dünya Sağlık Örgütü hedeflerine ulaştırılacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2018 Salı, 16:56

Kendisi de bir doktor olan İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, partisinin sağlık politikalarına yönelik bilgiler verdi.

Türkiye’nin sağlık alanındaki göstergelerinin içler acısı olduğunu belirten Türkarslan, yapacakları sağlık reformu ile bölgeler arasındaki dengesizliğin ortadan kaldırılacağını, anne ve çocuk sağlığının korunması ve tedavisi için her türlü önlemi alacaklarını kaydetti.

Sağlığın bir kazanç kapısı haline getirilmesine engel olacaklarını anlatan Türkarslan, Sağlıkta KDV’nin yüzde 5’in altına düşürüleceğini, sağlık personelinin mecburi hizmetini kaldırıp, özendirici sistem getireceklerini kaydetti.

Türkarslan, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli, teşhis teknolojisinin olduğu, ayakta tedavilerin yapılabildiği, koruyucu sağlık hizmetlerinin sunulduğu, sağlığına kavuşmada zaman kazandırıcı birinci basamak sağlık hizmetleri sunun aile sağlık merkezlerini güçlendireceğiz” dedi.

Sağlıkta muayene ve ilaç katkı payını emeklilerden almayacakların belirten Şule Türkarslan, “Sağlık sistemini derinden sarsan performans sistemini kaldıracağız. Sağlık çalışanların çıplak maaşlarını emeklilikte de geçerli olacak şekilde iki misli artıracağız. Poliklinik ve diğer sağlık hizmetlerinde bir hekimin muayene ve müdahale edebileceği hasta sayısını sınırlandıracağız. Hasta muayenesinde kalite ve detaylı hizmeti özendireceğiz, hasta başı muayene ve cerrahi performansı kaldıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/