REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Meralar köylünün olacak”

Öztürk: “Meralar köylünün olacak”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Yasin Öztürk, 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik çalışmalarını her gün artan tempoyla sürdürüyor. Her gün farklı bir bölgede halkla kucaklaşan Yasin Öztürk, İYİ Parti politikalarını anlatıyor, destek istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2018 Pazartesi, 14:47

Seçim çalışmaları kapsamında Honaz’ı ziyaret eden Yasin Öztürk, ilçe merkezi, Kızılyer ve Kocabaş’ta vatandaşlarla buluştu, sorun dinledi, çözüm önerilerini sundu.

Bölgede hayvancılığın etkin olarak yapılması nedeniyle ekibine 5 veteriner hekim de ağlan Yasun Öztürk, özellikle hayvancılık konusunda partisinin politikalarını anlattı.

Bölge halkından hayvancılıkla ilgili sorun yaşayanlara veteriner hekimler sayesinde anında çözümler sunan Öztürk, ilgiyle karşılandı.

Hayvancılık temelinde meraların yattığını belirten Yasin Öztürk, Büyükşehir Yasası ile tüzel kimliklerini kaybeden köylere statülerini geri vereceklerini söyledi. İkinci adım olarak meralar köy tüzel kişiliklerine devredeceklerini dile getiren Öztürk, “Meraların ıslah edilmesini sağlayacağız. Hayvancılığın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi, ancak meraların yetiştiricilerin kullanımında olmasına bağlı. Biz de öncelikle bu sorunu ortadan kaldıracağız. Meraları etkin bir şekilde kullanabilen hayvan üreticisinin maliyetleri düşecek, kazançları artacak. İYİ Parti’nin hayvancılıkla ilgili geliştireceği projeler sayesinde hem üretici kazanacak, hem de tüketici. Girdi maliyetleri azalacak olan üretici daha uygun koşullarda satış yapacak, halkımızın ete ulaşımı da kolaylaşacak. Türkiye’de hayvancılığın gelişimi, kendiliğinden ithalatın da önünü kapatacak” dedi.

HONAZ’DA KİRAZ SORUNU
Sohbet ettiği çiftçilerden kiraza ilişkin yaşanan sorunları da dinleyen Yasin Öztürk, dış politikada yapılan yanlışların Honazlı kiraz üreticisini de vurduğunu kaydetti.

Öztürk, “AKP iktidarının içeride olduğu gibi dışarıda da kavga etmediği kimse kalmadı. Bu da doğal olarak ihracatı vurdu. Kiraz ihracatı beklentilerin çok altında gerçekleşince, iç piyasada ürün fazlalığı yaşandı, bu da fiyatları etkiledi. Honazlı kiraz üreticisi, sattığı ürün ile amele parasını bile karşılayamaz oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/