REKLAMI GEÇ

Öztürk yemin sırasında neden bozkurt işareti yaptı?

Öztürk yemin sırasında neden bozkurt işareti yaptı?

27’nci dönem milletvekilleri TBMM’de yemin etti ve görevlerine resmen başladı. İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ant içme sırasında bozkurt işareti yaptı. Öztürk nedenini Denizlihaber.com’a anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2018 Pazar, 10:59

24 Haziran’da halkın onayını alan 27’nci dönem milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek görevlerine resmen başladı. Yemin törenine damga vuran isimlerden biri de İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk oldu. Öztürk yemin sırasında bozkurt işareti yaptı. Öztürk’ün bu hareketi çoğunlukla destek alsa da, parti içinde rahatsızlığa neden olduğu iddiaları da gündeme geldi.

Öztürk özellikle sosyal medyada MHP ile ilişkilendirilen yorumların konusu oldu. Denizlihaber’i neden o işareti yaptığını anlatan İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Bozkurt işareti Türklüğün sembolüdür. Herhangi bir partinin sembolü değil. Seçim sürecinde çoğu insan görmüştür ki; bozkurt işaretini Cumhurbaşkanından başbakana, CHP genel başkanına kadar herkes bu işareti yapmaya başladı. Toplumun yüzde 90’ının bozkurt işareti ile bir sıkıntısı, derdi yok. O yemini yaparken ‘Büyük Türk Milleti önünde’ cümlesi geçtiğinde içimden geldi. türklüğün sembolü olduğu için bozkurt işareti yaptım. Herhangi bir gönderme yok” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/