REKLAMI GEÇ

Saadet Partisi adayı İzgi, STK’lar güçlenmeli

Saadet Partisi adayı İzgi, STK’lar güçlenmeli

Saadet Partisi Denizli milletvekili aday adayı Taner İzgi, kendi meslek odasını ziyaret etti, iktidarın ülkede sivil toplumu etkisizleştirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2018 Cuma, 10:05

Denizli’de Saadet Partisi milletvekili aday adaylarının seçim çalışmaları sürüyor. Partinin mimar aday adayı Taner İzgi ilk ziyaretini Mimarlar Odası’na gerçekleştirdi. Meslektaşları ile bir araya gelen İzgi destek istedi.
Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının iktidar eliyle etkisizleştirilmeye çalışıldığının altını çizen İzgi, demokrasilerde sivil toplumun önemine dikkat çekti. STK’ların etkin ve güçlü bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen İzgi, “Çağdaş toplumlarda STK’lar güçlü ve etkin olmalıdır” dedi.
İzgi, iktidarın STK’lar üzerinde baskı kurduğunu belirterek; “Ülkemizde tam tersine iktidar partisi sivil toplum kuruluşlarını etkisizleştirmek için elinden geleni yapmıştır. Bir çok STK kapanmış ya da tasfiye durumuna gelmiş, maddi imkânlardan yoksun kalmış kendi içine kapanmış ve sorunlarla karşılaşmıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Sivil Toplum Örgütleri demokrasinin vazgeçilmez değerleridir ve destek verilmesi gerekir” diye konuştu.
Meslektaşı aday adayı İzgi’yi ağırlayan Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont ise “Meslektaşlarımızın ülke yönetiminde söz sahibi olması bizi sevindirir. Mecliste temsiliyetin çok olması durumunda bunun bir sinerji oluşturacağı ve ülkemize fayda sağlayacağı kanısındayım. Sadece mecliste değil Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanlıkları Meclis Üyeliklerinde ve her türlü yönetim biriminde parti yönetimlerinde meslektaşlarımızın etkin rol oynaması gerekmektedir. Bunun ülkemize fayda sağlayacağı kanısındayım ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

Adres: Atalar Mahallesi 851 SK no:2 Kat:3

Telefon: (0258) 264 48 70

E-Mail: denizli@saadet.org.tr