REKLAMI GEÇ

Topuz: “Eğitimde değişim Saadet ile mümkün”

Topuz: “Eğitimde değişim Saadet ile mümkün”

Saadet Partisi Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Said Topuz, gençlerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirterek, “Eğitim sistemi hariç her şey ile övünüyorlar” dedi, değişim için doğru adresin Saadet Partisi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2018 Salı, 12:25

Gençlerin bu ülkede söz sahibi olmak için ellerini taşın altına sokmaları gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Denizli Milletvekili Adayı, Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğrencisi Mehmet Said Topuz, eğitim sistemindeki düzensizliğin, gençlerin gelecek kaygısını daha da artırdığına dikkat çekti.

Öğrenci ve velilerin en büyük sorunlarından biri olan sınav ücretlerini eleştiren Topuz, “Kimse, harçlığından biriktirdiği üç-beş lirayı sınav ücretlerine yatırmak istemez. Öğrenciyi sömüren, mezunu istihdam edemeyen, geleceğe dair bir umut beslemeyen gençlik isteyen sistemden bıktık. Sorunsuz, kaygısız, özgür bir gençlik hayal değil. Bir oy ver, gençliğin geleceğini değiştir” dedi.

“MEZUN GENÇLER İŞ BULAMIYOR”
Her ile üniversite açmanın sorunları çözmediği, mezun olan gençlerin mesleklerini yapmalarının önünün açılmasının daha önemli olduğunu kaydeden Topuz, “AKP hükümetleri, son dönemlerde açılan üniversiteler ile övünüyor. Bunu da seçim malzemesi yapıyor. Tabii ki her ile üniversite açılması, o ilin ekonomik anlamda gelişmesi için önemli. Ancak, daha önemli olan şey, mezun gençlerin iş bulamama sıkıntısıdır. Sonra diplomalı genç işsiz sayısının fazlalığı konuşuluyor. Üniversitelerin gençleri kendi meslek hayatında gerekli bilgilerle donanmış bireyler olarak yetiştirmesi ve mezun etmesi gerekiyor. Mezuniyetinin ardından iş hükümetlere düşüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

Adres: Atalar Mahallesi 851 SK no:2 Kat:3

Telefon: (0258) 264 48 70

E-Mail: denizli@saadet.org.tr