REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu’ndan İnce’ye tepki

Kasapoğlu’ndan İnce’ye tepki

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik “Apoletlerini sökeceğim” açıklamasına gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2018 Pazar, 16:50

Açıklamasında “Muharrem İnce PKK mevzisinden Türk Ordusuna ateş ediyor” diyen Kasapoğlu, ”Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilirse Korgeneral Metin Temel’in apoletlerini sökecekmiş. Bu açıklama hem vahim, hem cahilce, hem de durduğu yeri göstermesi bakımından ibret vericidir. Korgeneral Temel, Malatya’da katıldığı bir esnaf toplantısında konuşmacı olan Cumhurbaşkanını alkışladığı bahanesiyle hedefe konuluyor. Türk subayının esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun toplantılarına katılması doğrudur, yerindedir. Çünkü Türk Ordusu, Türk Milletinin bağrından çıkmıştır. Ulusal çıkarlarımız aleyhine olmadığı sürece konuşmacıyı alkışlamasında da bir sakınca yoktur. Hatta herkes saygısını belirtmek için alkışlarken, alkışlamayarak konuşmacıyı protesto eder konuma düşmek bir Türk subayına yakışmaz. Malatya’daki toplantı bir siyasi partinin toplantısı değil, Esnaflar Odasının toplantısıdır” dedi.

Bu açıklamanın cahilce olduğunu öne süren Kasapoğlu, “Çünkü bir Cumhurbaşkanının apolet sökme yetkisi yoktur. Bir subayın apoletleri mahkeme kararıyla 1 yıldan fazla hüküm giymesi durumunda sökülebilir. Sayın İnce’nin Türk Ceza Yasasından ve Askeri Ceza Yasasından haberi bile yok. Laf başında “Hukuk Devleti”ni dilinden düşürmeyenlerin insan hakları ve adil yargılamadan ne anladıkları açıkça ortaya çıkmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

Denizli İl Örgütü

Telefon: (0 258 ) 263 97 93 - (0 536) 330 62 52

E-Mail: denizli@vatanpartisi.org.tr

Adres: GMK Bulvarı Yıldız Dinçer İşhanı Kat: 7