REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyespor penaltılarda elendi

Denizli Belediyespor penaltılarda elendi

Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 Ligi Türkiye Finalleri müsabakalarında, Fenerbahçe ile çeyrek finalde karşılaşan Denizli Belediyespor, normal süresi 1-1 biten maçta, penaltı atışları sonucu rakibine 7-6 yenilerek, yarı finalin eşiğinden döndü.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2010 Pazartesi, 17:53

Antalya’da bir haftadır devam eden finallerde Kayserispor, Trabzonspor ve Galatasaray’ın bulunduğu D Grubu’ndan ikinci olarak çıkan ve C Grubu birincisi Fenerbahçe ile çeyrek finalde eşleşen Denizli Belediyespor, Mardanspor Kompleksi’ndeki maçta güçlü rakibine adeta kök söktürdü. Burak Şeker, Gürhan Karamelek ve Muhammed Emin Bayraktar’dan oluşan hakem üçlüsünün yönettiği Fenerbahçe ile Denizli Belediyespor arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. Grup maçlarında her rakibine en az iki gol atan Fenerbahçe’nin gol ayaklarını başarı ile durduran Denizli Belediyespor defansı, beğeni topladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe’yi adeta kendi yarı alanına hapseden kırmızı beyazlılar, gol için yüklendikleri anlarda, golü kalelerinde gördü. 75. dakikada 1-0 yenik duruma düşen Denizli Belediyespor, 87. dakikada Yasin Ayaklı’nın attığı golle eşitliği sağladı. 90 dakika bu sonuçla bitince, penaltı atışlarına geçildi. 5’er penaltı atışlarında Denizli Belediyespor’dan Ali Helvacı penaltı atışını gole çeviremeyince, Fenerbahçe avantajlı konuma geçti ama kaleci Ozan, bir penaltı kurtarınca normal penaltı atışları 5’te 4 olmak üzere berabere bitti. Seri atışlarda Denizli Belediyespor’dan Gökalp, penaltıyı kaçırınca Fenerbahçe 7-6’lık skorla adını yarı finale yazdırdı. Denizli Belediyespor Kulüp Başkanı Namık Kemal Eraslan, her şeye rağmen gösterdikleri başarı nedeniyle futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti. Çok tecrübeli takımların altyapıları ile karşılaşmalarına rağmen, onlardan daha üstün performans sergileyen Denizli Belediyesporlu futbolcuların her türlü övgüyü hak ettiğini vurgulayan Eraslan, “Önemli olan inanmak. Gençlerimiz daha fazlasını yani finali hak ettiler ama olmadı. Ayaklarına sağlık” dedi.

Denizli Belediyespor Altyapı Genel Koordinatörü Tuncer Gökçe, elenmeyi hak etmediklerini belirterek, Fenerbahçe karşısında mükemmel oynadıklarını ancak şansız bir şekilde yarı finalin eşiğinden döndüklerini söyledi. Fenerbahçe karşısında yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini dile getiren Gökçe, “Özellikle 2. yarı Fenerbahçe’yi kendi yarı alanına hapsettik ama yakaladığımız fırsatları cömertçe harcadık. Boş kaleye gol atamadık. Rakibinde bir topu direkten döndü. Penaltılarda işiniz birazda şansa kalıyor. Her şeye rağmen turnuva boyunca futbolcularımızın sergilediği oyun, futbol otoritelerinin beğenisini topladı. Elenmemize bizim kadar onlarda üzüldü. Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. İlk 3 maçta görev alan ve başarılı kurtarışları ile takımı sırtlayan isimlerden biri olan Kaleci Ömer Alkan, kasığındaki ağrı nüksedince, Fenerbahçe karşılaşmasında kaleyi Ozan Karadağ korudu. Yarı finale kalan takımlar ise Trabzonspor, Fenerbahçe, Bucaspor ve Pendikspor oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı