REKLAMI GEÇ

Masa Tenisi Kursu’na 550 başvuru

Masa Tenisi Kursu’na 550 başvuru

Denizli Belediyespor’un açtığı masa tenisi kursuna 550 başvuru oldu. Kurs, hafta içi her gün 10.00 ile 28.00 arasında Merkez Spor Salonu’nda yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2013 Cumartesi, 16:32

Denizli Belediyespor, masa tenisini her yaş grubunu sevdirmek amacıyla kurs açtı.
Ücretsiz olan Ücretsiz Masa Tenisi Kurslarına 550 kişi başvurduğunu belirten Denizli Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, 6 yaş üzeri herkesin bu spor dalıyla tanışması için ücretsiz kurs açtıklarını söyledi.

Uzunoğlu, Masa Tenisi Kursu’nun beklenenden fazla ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Uzunoğlu, çalışmaların Cuma günü hariç haftanın hergünü saat 10.00 ila 18.00 arası merkez kapalı spor salonu’nda devam ettiğini açıkladı. Yoğun dikkat gerektiren sporların başında gelen masa tenisi’nin, kişiye gelişmiş bir refleks özelliği kazandırdığını belirten Başkan Uzunoğlu, bireylerin kendi fiziksel özelliklerini kullanarak fizyolojik ve psikolojik gerginlikten kurtulabilmesinde, serbest zamanın değerlendirmede masa tenisinin eğlenceli bir aktivite olduğunu belirtti.

Başkan Uzunoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Dünyada 70 milyon Lisanslı Masa Tenisi sporcusu var. Bunların 40 milyonu Çin’de. Uzakdoğu’da ki bazı ülkelerin okullarında masa tenisi zorunlu ders. İnsana faydaları çok olan masa tenisi sporuna ilgiyi arttırmak için kurs açtık ve herkese bu sporu yaptırmanın yanı sıra, bu dalda lisanslı sporcu sayımızı arttırmak istiyoruz. Bireylere kazandırdığı özelliklere bakacak olursak; çabuk ve doğru karar verebilme, moral ve iradenin gelişmesi, uzun süreli dikkat ve oyuna yoğunlaşma becerilerinin gelişmesini sağlar. Kişiye refleks kazandırıyor, gerginlikten kurtarıyor, hızlı ve doğru karar verebilmeyi sağlıyor, iradenin gelişmesine yardımcı oluyor, uzun süreli dikkat becerisini geliştiriyor, disiplin kazandırıyor, el-göz, el-ayak koordinasyonunun gelişmesinde önemli katkı sağlıyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı